България е държава, която непрекъснато се развива, включително и в

...
България е държава, която непрекъснато се развива, включително и в
Коментари Харесай

Ананиев: МЗ непрекъснато усъвършенства превенцията, профилактиката и лечението на сърдечно-съдовите заболявания

България е страна, която непрестанно се развива, в това число и в медицината. Затова свидетелства фактът, че страната ни е е съорганизатор на 29-ия конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия. Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на откриването на форума през днешния ден в НДК. Темата на конгреса е "Последните достижения в сърдечно-съдовата и гръдна хирургия - подготовка за бъдещето ". В него вземат участие актуалният ръководител на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия проф.Стюард Джеймисън, както и ръководители на здравни заведения и одобрени хирурзи от повече от 40 страни.

Здравният министър означи, че присъединяване на водещи хирурзи на повече от 40 страни е гаранция за престижа на това събитие. Министър Ананиев е уверен, че представянето и шерването на най-новите достижения в кардиологията ще даде голям подтик за напредъка на тази област.

Кирил Ананиев добави, че сърдечно-съдовите болести са измежду водещите аргументи за заболеваемост в международен мащаб, а превъзмогването им е цялост от доста фактори. Затова на национално равнище Министерството на здравеопазването непрестанно работи, с цел да усъвършенства опциите за предварителна защита, профилактика и лекуване на тези заболявания в България. За първи път се вкарват правила за здравна процедура на нормативно равнище, като първите промени, които ще се вкарат, ще бъдат в региона на кардиохирургията. "Не бихме могли да реализираме триумф в това отношение без поддръжката на водещите експерти и организации по кардиология у нас, както и без образеца на международните светила и одобрените от тях сполучливи практики в тази сфера ", посочи министърът на опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР