България е част от страните в Европейския съюз, които обмислят

...
България е част от страните в Европейския съюз, които обмислят
Коментари Харесай

България може да изгони руски дипломати заради случая "Скрипал", твърди "Си Ен Ен"

България е част от страните в Европейския съюз, които обмислят да изгонят съветски дипломати. Германия, Франция, Дания, Латвия, Литва, Естония, Чехия, Холандия, Ирландия и още няколко други страни също ще се включат в солидарността към Англия. Очаква се това да стане в понеделник.

Тази информация беше публикувана от американската телевизия " Си Ен Ен ". Според медията това са част от страните, които възнамеряват да вземат ограничения против Русия по отношение на отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал в британския град Солсбъри. Това провокира сериозен срив в връзките сред Русия и Англия, като кралството изгони към този момент 23-ма съветските дипломати.

На срещата на високо ниво през вчерашния ден 28-те водачи на Европейски Съюз се съгласиха с позицията на Англия, че е " доста евентуално Русия да е виновна " за нападението с нервнопаралитично вещество против Скрипал и щерка му.

Според " Си Ен Ен " американският президент Доналд Тръмп ще получи рекомендация от своя Национален съвет за сигурност да изгони избран брой съветски дипломати от Съединени американски щати. Ако президентът вземе под внимание съвета, той ще експулсира дипломатите още при започване на идната седмица.

Американската медия твърди, че Белият дом изчаква крайното решение на страните от Европейски Съюз и чак тогава ще разгласи дали ще бъде взаимен с тях. Не е изключен разновидността Съединени американски щати да наложи и други ограничения против Русия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (53)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР