България е част от решението, когато искаме да се справим

...
България е част от решението, когато искаме да се справим
Коментари Харесай

Габриел към секретаря по евро въпросите на Франция: София е част от решението на казуса с миграцията

България е част от решението, когато желаеме да се оправим с незаконната миграция и да укрепим съюза.

 

Това сподели вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след срещата си с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Лоранс Бун в Министерството на външните работи (МВнР). Това е първото посещаване на Лоранс Бун в България.

 

Вицепремиерът и министър на външните работи благодари на френската страна за поддръжката за присъединението на България в Шенген. По думите ѝ позитивно решение за Шенген ще докара до изгоди за всички жители. 

 

По време на срещата двете са разискали необятен кръг въпроси от съвместен интерес и настоящи тематики от интернационалния дневен ред, като войната в Украйна,  разширението на Европейски Съюз, Република Северна Македония, бъдещето на Европа, Шенген, стратегическото партньорство и актуализирането на Пътната карта, образованието и научните проучвания.

 

Франция поддържа разширението на Европейски Съюз, което ще ускори сигурността на континента, сподели на собствен ред държавният секретар по европейските въпроси на Френската република Лоранс Бун след срещата си с вицепремиера и външен министър Мария Габриел.

 

Трябва да работим за бързото и ефикасно разширение, сподели Бун и уточни, че поддръжката на Западните Балкани е в интерес на всички. 

По време на срещата двете са разискали необятен кръг въпроси от съвместен интерес и настоящи тематики от интернационалния дневен ред, като войната в Украйна, широкомащабните офанзиви против Израел от страна на " Хамас ", разширението на Европейски Съюз,  Република Северна Македония, бъдещето на Европа, Шенген, стратегическото партньорство и актуализирането на Пътната карта, образованието и научните проучвания.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР