България е част от глобализацията и трябва да се възползваме

...
България е част от глобализацията и трябва да се възползваме
Коментари Харесай

Икономист: Възможността да се търгува в глобален смисъл вече я няма

България е част от глобализацията и би трябвало да се възползваме от благините на икономическото ѝ лице. Международната търговия и взаимоотношението с другите народи и страни ще ни създадат по-заможни, ще ни отворят нови вероятности за напредък. В същото време " политическото " лице на глобализацията заплашва жестоко нашата национална културно-духовна еднаквост. Това е част от анонса за книгата - " България може сама ", а нейният създател е икономиста Кузман Илиев.

В ефира на „ Добро утро, Европа “ той уточни, че това е второ издание на книгата, а за тази една година е видял, че огромна част от нещата, обрисувани като опасности в книгата, са се материализирали и развили с доста бързи темпове.
Тази глобализация в стопански смисъл, опцията да търгуваш с другите към този момент я няма. Светът се раздели на блокове, това е нещо, което аз в някакъв смисъл провиждах, не тъй като имам кристално кълбо, а тъй като следях процесите. Това е доста тъпо, тъй като значи, че всички ще обеднеем – и на Изток, и на Запад.
По думите му се намираме в доста рискова среда, в която не е водеща стопанската система, а геополитиката и геоикономиката.

Повече от диалога вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР