България е част от Европейския съюз и ние спазваме европейските

...
България е част от Европейския съюз и ние спазваме европейските
Коментари Харесай

България Хели Мед Сървисиз: За да имаме лиценз, трябва да притежаваме хеликоптер

" България е част от Европейския съюз и ние съблюдаваме европейските правила за гражданска авиация. Едно от условията е да се извърши член 64, а точно да бъде записана в комерсиалния закон, да бъде лицензиран като авиационен оператор. Следващото бе да образуваме екип, което се оказа доста мъчно. Качествените хора в авиацията в България стават все по-малко. Кадрите изтичат към мощно развитите страни, където тази промишленост тече с високи темпове. Крайната цел е да бъде лицензиран авиационният оператор и хеликоптерът да бъде въведен в употреба. "

Това съобщи на конференция на тематика " Спешна здравна помощ по въздух за България " изпълнителеният шеф на " България Хели Мед Сървисиз " инж. Георги Гвоздейков. Той посочи, че планът за незабавна здравна помощ по въздуха няма по какъв начин да бъде стартират без лиценз, а с цел да имат лиценз, би трябвало да имат хеликоптер.

" Ние сме събрали един извънредно добре квалифициран екип от експерти, хора с богат опит, обучение и така нататък ", добави инж. Гвоздейков.

Той разгласи, че се работи по документ, с който да се даде старт на процеса по лицензиране за авиационен оператор.

" Изготвихме цялостната документи за публичната поръчка, има подадени предложения ", осведоми инж. Гвоздейков.

Изпълнителеният шеф на " България Хели Мед Сървисиз " акцентира, че сдружението " няма общо с Министерството на здравеопазването ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР