България е без ръководства на службите за сигурност. Ръководителите на

...
България е без ръководства на службите за сигурност. Ръководителите на
Коментари Харесай

Страната е без ръководства на службите за сигурност, съобщи вътрешният министър

България е без управления на службите за сигурност. Ръководителите на службите са излезли в неплатен отпуск до месец септември, кой им е разрешил, в случай че те са на директно послушание на предходния министър-председател Бойко Борисов, сами преценете. Всички основни места в министерството са назначения на предходния кабинет, който беше неодобрен от българския гласоподавател. Той искаше смяна и ще получи смяна ", сподели пред Би Ти Ви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той добави, че има подозрения по какъв начин в обитаемо място има 98% подадени гласове за една партия под строй. " Ще подсигуряваме почтени избори, като не допуснем чиновници на Министерство на вътрешните работи да спомагат на гласоподаватели да гласоподават тъкмо за тази партия посредством принуждение и други способи. Има информация за такова на предходните избори, за платен избор и обезпечаване гласоподаване за избрана политическа партия. Има информация, че в някои поделения това е правено, последният сигнал е от събота за място немного надалеч от София ", сподели служебният министър

Рашков разяснява освобождението на административния секретар на ведомството Бойко Славчев. Последният е главен очевидец по следствието на договорката с покупката на джипове " Грейт Уол " от секретаря по антикорупция на президента Румен Радев Пламен Узунов, до момента в който бе длъжностен вътрешен министър в първия кабинет, формиран от президента през 2017 година Рашков сподели, че повода за освобождението е навършване на пенсионна възраст и не е знаел, че е очевидец по делото. Знаеше обаче, че делото не се движи, а стои в прокуратурата, и разяснява, че това се случва с политическа цел. " Сега прокуратурата ще може да разполага с него като очевидец повече, в сравнение с до този миг ", сподели Рашков.

" Чистките направиха жителите на изборите. Даже закъснях. Място за суматоха в чиновниците на министерството няма, може да има за тези, които не са си правили работата ", добави той. Министърът дефинира като афектиран въпроса дали някой го е карал да прави назначения или уволнения, като посочи, че описи няма и няма да има. " Длъжностните лица, които ще бъдат заменени, ще е поради несправяне с работата си и нарушавания, на които никой не е обърнал внимание - имам информация за помощ за прекосяване на мигранти, има чиновник, аварирал със служебна кола в почивен ден. Трябва да се реагира бързо и против длъжностни лица, които са влезнали в връзки с престъпността ", разяснява Рашков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР