България е активен член на НАТО и като такъв не

...
България е активен член на НАТО и като такъв не
Коментари Харесай

Стефан Янев: Позицията ми за войските на НАТО беше лична

България е деен член на НАТО и като подобен не може да бъде обект на непознати решения. Това съобщи министърът на защитата Стефан Янев в изявление за Българска телеграфна агенция.

Янев разяснява позицията си, оповестена преди дни във Facebook, по отношение на вероятно разполагане на спомагателни войски на НАТО на наша територия. Той посочи, че в нея е изразил персонално мнение в качеството му на министър на защитата.

Това не е национална позиция към момента и от тази позиция не би трябвало да има спекулации, че това е публична позиция на България към този миг, съобщи той.

Според някогашния длъжностен министър председател българските политици би трябвало да се научат да работят като индивид от позиция на нуждата от отбрана на националния интерес и неговото пробутване в благозвучие с общия интерес на равнище НАТО.

" Апелът ми е националната позиция да бъде задоволително добре аргументирана, съобразена с националния интерес, и несъмнено, в благозвучие с общите ползи за груповата сигурност на НАТО, " уточни Янев.

Той акцентира, че имаме потребност от развиване на личните си качества, като подсети, че като член на НАТО сме поели ангажимент в това отношение.

По думите му ориста на модернизационния план за бойни бронирани машини за Сухопътните войски би трябвало да бъде решена във допустимо най-кратък период.

" Целта ни ще бъде допустимо най-скоро да го стартираме - по допустимо най-хубавия метод и от законова позиция, и от позиция на отбрана на българския стопански интерес за присъединяване на български компании, в случай че не в цялостното произвеждане, най-малко в частичното произвеждане и следваща поддръжка на този вид техника ", добави министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР