България DW: Ток, вода, парно: Колко плащат в България и

...
България DW: Ток, вода, парно: Колко плащат в България и
Коментари Харесай

DW: Ток, вода, парно: Колко плащат в България и в Германия

България DW: Ток, вода, парно: Колко заплащат в България и в Германия Цели 30% от българските семейства са изпитвали усложнения да заплащат режийните си разноски през 2018 година. В Германия техният дял е бил единствено 3% 23 януари 2020, 21:30  DW: Ток, вода, парно: Колко заплащат в България и в Германия
DW: Ток, вода, парно: Колко заплащат в България и в Германия
 Спират наложително изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа
Спират наложително изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа " Бобов дол "
 Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди
Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди
 Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха го
Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха го
 Бюджетната комисия одобри измененията в Закона за <a href=хазарта " >
Бюджетната комисия одобри измененията в Закона за хазарта
 Два дни повече отпуск за непушачите оферират от Вътрешна македонска революционна организация
Два дни повече отпуск за непушачите оферират от Вътрешна македонска революционна организация
 Трима руснаци са упрекнати за опита за ликвидиране на Гебрев
Трима руснаци са упрекнати за опита за ликвидиране на Гебрев
 Продават ни използвани облекла и долни дрехи като нови
Продават ни използвани облекла и долни дрехи като нови

рез 2018 година 30,1% от българските семейства са срещали усложнения да заплащат режийните си разноски, които включват електричество, вода, отопление и други. Това демонстрират данните на Евростат за 2018 година.

За целия Европейския съюз 7% от семействата имат сходни усложнения. Техният дял съществено е понижен от 2013 година насам, когато 10% не са били в положение да покрият разноските си, написа "Дойче веле ".

Статистиките сочат, че 35,6% от гръцките семейства са изправени пред финансови усложнения. Гърция се подрежда преди всичко измежду 28-те страни-членки, следвана от северната ѝ съседка - България. С минимум проблеми в това отношение са нидерландците, чехите, шведите и австрийците. Чехия е единствената страна в Източна Европа, в която процентът на семейства, които не са успявали да покрият сметките си, е под 5 на 100. В Германия, която има население от близо 83 милиона души, едвам 3% от семействата са изпитвали усложнения да се разплатят.

Колко коства токът за битови консуматори?

По данни на Федералната статистическа работа към 2019 година, електричеството в Германия е било най-скъпо в границите на Европейски Съюз. През първото полугодие на 2019 год., един киловатчас е коствал близо 31 евроцента на битовия консуматор. Тази цена е била с 1 цент по-висока по отношение на същия интервал на 2018.

Данните се удостоверяват и от Евростат. Веднага след Германия се подрежда Дания с малко под 30 цента на киловат. Най-евтино (по безспорни стойности) е електричеството за битовите консуматори в България и Унгария, надлежно към 10 и 11 цента на киловатчас. По данни на немската Асоциация за енергийна и водна индустрия междинната цена, която немско домакинство, състоящо се от трима души, заплаща за електричество месечно, е 88,10 евро.

Изненадващи сметки за ток, има ли надписване

Цените на водата

Както и в България, цената на водата в обособените елементи на Германия е друга. През 2018 година тя е била най-евтина в провинция Долна Саксония (средно 1,23 евро на кубик), а най-скъпа в Берлин - 2,17 евро за пространствен метър. След като българският регулатор КЕВР одобри новите цени на водата за 2020 година, най-скъпа тя ще е в Разград - 3,67 лв. на пространствен метър или 1,87 евро. Най-малко ще заплащат пловдивчани - 2,22 лв. (1,13 евро) за кубик.

Колко отиват за отопление?

Цената за отопление зависи освен от кубатурата и изолацията на жилищата, само че и от типа на отоплителната апаратура. По-малко от три % от постройките в Германия са оборудвани с котли, в които се горят пелети и дървесни стърготини. Това се смята за най-изгодно, изключително за огромни жилища. Половината от немските жилища се отопляват на газ, за което едно домакинство отделя приблизително към 1200 евро (приблизително 2350 лева) годишно за целия отоплителен сезон.

Защо не можем да се стоплим?

Евростат: България – №1 в Европейски Съюз по неотоплени домове

По тематиката  Това са най-скъпите градове в света, къде е София Това са най-скъпите градове в света, къде е София  DW: Защо DW: Защо " Турски поток " е триумф за България и неуспех за Русия  DW: Как София изяжда България DW: Как София изяжда България  Как се пести от сметките за ток през зимата Как се пести от сметките за ток през зимата

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: сметки за ток и парно неплатени сметки .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Ръст в цените на парцелите с 2-3%  1 Два дни повече отпуск, в случай че не пушите  1 На последно място по корупция е България в ранглиста  1 Сменят ни работното място без единодушието ни --> Пaрите ни  Ръст в цените на парцелите с 2-3% Ръст в цените на парцелите с 2-3%  Два дни повече отпуск, в случай че не пушите Два дни повече отпуск, в случай че не пушите  На последно място по корупция е България в ранглиста На последно място по корупция е България в ранглиста  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Автобус, минус 5 градуса, вратата се държи с колан Автобус, минус 5 градуса, вратата се държи с колан  <br> След нейното <strong> изобретение </strong> тази болест към този момент не е <strong> смъртна присъда </strong> <br>
След нейното изобретение тази болест към този момент не е смъртна присъда
 <br> Зодиакалните двойки, които <strong> рядко се карат </strong> <br>
Зодиакалните двойки, които рядко се карат
 <br> Най-добрите <strong> </strong> предписания <br>
Най-добрите предписания
Последни  <p>Режийни разноски:&nbsp;Колко заплащат в България и в Германия&nbsp;&nbsp;</p> Режийни разноски: Колко заплащат в България и в...  Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ консумация Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ...  Топлоелектрическа централа Спират наложително изгарянето на боклуци в Топлоелектрическа централа " Бобов...  Виктор Досев От първо лице за специалността гейм дизайнер и има ли...  Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в пустиня Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в...  Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит  Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди Нове Холдинг заплаши с компенсации за милиарди  Намериха стъклен мозък на човек в руините под Везувий Намериха стъклен мозък на човек в руините под...  <p><strong>Първата жена лекар</strong>&nbsp;в САЩ&ndash; Елизабет Блекуел</p> Първата жена доктор в САЩ– Елизабет Блекуел  Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха го Мъж опита да нападне седмокласник в учебно заведение, задържаха...  Путин: Да сложим завършек на ксенофобията и антисемитизма Путин: Да сложим завършек на ксенофобията и антисемитизма  Откриха 28 антични непознати вируса в хладилник в Тибет Откриха 28 антични непознати вируса в хладилник в Тибет  <p><strong>Пародиен анимационен сериал за кралското семейств</strong>о потегля по HBO</p> Пародиен анимационен сериал за кралското семейство...  <p>Менда Стоянова: Българите са дали 1 милиард&nbsp;за талончета&nbsp; &nbsp;</p> Менда Стоянова: Българите са дали 1 милиард за...  <p>Tesla към този момент е втората най-скъпа авто компания в света</p> Tesla към този момент е втората най-скъпа авто компания в света  <p>Андрей Слабаков: Малко са им 2 дни на непушачите&nbsp;&nbsp;</p> Андрей Слабаков: Малко са им 2 дни на...  Емилиян Гебрев Трима руснаци са упрекнати за опита за ликвидиране на Гебрев  <p><span style= „ Oбичай ме постепенно “ - новата книга на...  <p><strong>5</strong> от най-забавните <strong>холивудски скандали</strong></p> 5 от най-забавните холивудски кавги  Продават ни използвани облекла и долни дрехи като нови Продават ни използвани облекла и долни дрехи като нови Всичко от през днешния ден Виц на деня - Излизам от кръчмата и гледама надпис на фитнеса насреща " Ти можеш повече ".. - И ти? - Върнах се и ударих ощ три ракии... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче  Актьор в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  Ето ги - 10 най-красиви мъже в света Водещи вести  Четири трамвая се удариха в София, има жертва и ранени Четири трамвая се удариха в София, има жертва и ранени  Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит Кралица Елизабет II подписа проектозакона за Брекзит  Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в пустиня Близо половин Европа е застрашена да се трансформира в пустиня  Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ консумация Обичате бира? Ето какви изгоди крие ежедневната ѝ консумация  Чиста вода Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата  Намериха стъклен мозък на човек в руините под Везувий Намериха стъклен мозък на човек в руините под Везувий  <p><strong>Първата жена лекар</strong>&nbsp;в САЩ&ndash; Елизабет Блекуел</p> Първата жена доктор в Съединени американски щати – Елизабет Блекуел

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР