България допусна втора поредна загуба на ЕвроБаскет Дивизия “Б” при

...
България допусна втора поредна загуба на ЕвроБаскет Дивизия “Б” при
Коментари Харесай

България ще играе за 7/8 място след загуба от Сърбия

България позволи втора поредна загуба на ЕвроБаскет Дивизия “Б” при 16-годишните девойки. Националките отстъпиха на Сърбия с 49:56, а това значи, че в последната си среща на следващия ден ще играят в дуела за систематизиране на седмо и осмо място. Сръбкините от своя страна ще играят за петото място.

За следващ мач най-резултатна за България бе Илияна Георгиева, осъществила 20 точки при днешната загуба. Микаела Дамянова се регистрира с 14, а Анастасия Калева остана с 9 точки, 14 битки и 4 асистенции.

Ключова за развиването на днешния дуел се оказа третата четвърт, която сръбските баскетболистки завоюваха с 10 точки разлика. Преди това България стартира устойчиво и поведе с 12:8 след първия интервал, а на почивката бе напред с 27:23, само че след 30 минути се оказа в ролята на изоставащ - 38:44. В оставащите 10 минути състезателките на Лъчезар Коцев не съумяха да извърнат нещата в своя изгода и отстъпиха с 49:54.

Ана Миланович се отличи с 14 точки за Сърбия, до момента в който Марина Марчетич, Аня Буквич и Адриана Докович останаха с по 10 точки всяка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР