България допусна една от най-срамните си загуби в историята. Възпитаниците

...
България допусна една от най-срамните си загуби в историята. Възпитаниците
Коментари Харесай

Срам! Грузия унижи националите ни у дома

България позволи една от най-срамните си загуби в историята. Възпитаниците на Ясен Петров изгубиха с 2:5 от Грузия в Разград във втория си мач от Група 4 на Дивизия “С” на Лигата на нациите.

Срещата стартира с по-активни дейности на гостите. В 3-ата минута Хвича Кварацхелия проби отляво, навлезе във вътрешността и насочи подъл удар, който рикошира в Андреа Христов и излезе в ъглов удар. Минута по-късно грузинците поведоха. Кварацхелия направи нов пробив отляво и центрира в наказателното поле, където Зурико Давиташвили се оправи с опеката на Едисон Йорданов и от няколко метра не остави шансове на капитана Михайлов.

В 9-ата минута Георги Миланов подаде към Иван Турицов отдясно, който насочи положително центриране в наказателното поле, само че опитът на Атанас Илиев за задна ножица беше неудачен. Малко по-късно Давид Хочолава мазета с глава удар от далечна отдалеченост на Мартин Минчев.

В 11-ата минута гол на Грузия беше анулиран. Буду Зивзивадзе беше изведен самичък против Михайлов от Какабадзе и го преодоля, само че се оказа, че е бил в състояние на засада. Четири минути по-късно " лъвовете " пропуснаха отлична опция за изравнително попадение. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, което разреши на Чочев да отнеме и с превъзходен пас да изведе Десподов очи в очи с вратаря, само че Лория избави удара на крилото. В 25-ата минута Десподов смъкна за Миланов, чийто удар от границата на наказателното поле беше избит от неприятелски бранител.

В 32-ата минута Грузия стигна до втори гол. Гостите проведоха офанзива, откакто Георги Миланов падна на земята след прикосновение със съперников футболист. Топката стигна до Кварацхелия отляво, който продължи за Иракли Азаров в наказателното поле. Нападателят насочи удар, който след рикошет в крайници на Андреа Христов стана неспасяем за Михайлов - 0:2. Българските футболисти наобиколиха рефера Мареска, искайки нарушаване против Миланов, само че италианецът беше хладнокръвен и даже даде жълт картон на Кирил Десподов.

" Лъвовете " дадоха отговор с рисков удар на Неделев от границата на наказателното поле, който след рикошет мина над вратата. В 36-ата минута слаб удар на Зивзивадзе не затрудни Михайлов. Секунди по-късно Какабадзе още веднъж сътвори проблеми на Йорданов отдясно и центрира в наказателното поле. Получи се блъсканица, като в последна сметка българите съумяха да изчистят топката.

В 42-ата минута Кварацхелия развинти Атанас Илиев с няколко финта отляво, при което родният футболист се озова на земята, и насочи мощен удар, само че над вратата. Малко по-късно Минчев откри Илиев на няколко метра пред вратата, само че нападателят насочи слаб удар, който беше блокиран. В добавеното време на първата част Грузия беше покрай трети гол. Азаров напредна отляво и центрира в наказателното поле. Получи се недоразумение в българската отбрана, което разреши на Давиташвили да насочи удар от няколко метра, само че нападателят не съумя да откри опразнената врата.

На почивката Ясен Петров направи две смени, като в игра се появиха Петко Христов и Илиян Стефанов. Те се появиха на мястото на Едисон Йорданов и Георги Миланов.

Промените дадоха подтик на тима ни и пет минути след началото на втората част България понижи резултата. Турицов центрира чудесно към Илиев, който с глава осъществя.

Съвсем скоро обаче Грузия си върна задатъка от две попадение. Отлична триходова композиция остана неразгадана за българската отбрана и Зивзивадзе на празна врата направи 3:1 в интерес на отбора си.

В 58-ата минута пристигна и четвърти гол във вратата ни. Кваратскелия се пребори с Турицов в наказателното поле и бранителят го събори. Реферът уточни бялата точка и от дузпата пострадалият осъществя, макар че Михайлов позна ъгъла на осъществяването, само че не съумя да избави.

В 70-ата минута кошмарът стана още по-голям. Слисаната българска отбрана не съумя да разгадае по какъв начин Валери Казаишвили се оказа самичък против опразнената врата в дребното наказателно поле и единствено чукна топката, с цел да я вкара за пети път в мрежата ни.

В 83-ата минута България стигна до второ попадение. След центриране от ъглов удар Илиев стреля с глава, само че топката се удари в гредата. За благополучие тя се насочи към Стефанов, който я довкара във вратата.

До края не последва смяна в резултата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР