България Домоуправител измамил чужденци с над 100 хил. лева Теглил

...
България Домоуправител измамил чужденци с над 100 хил. лева Теглил
Коментари Харесай

Домоуправител измамил чужденци с над 100 хил. лева

България Домоуправител измамил чужденци с над 100 хиляди лв. " Теглил е по 2 хиляди дневно. После отпътувал за Москва ", описват пострадалите 11 септември 2019, 10:44 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Домоуправител измамил чужденци с над 100 хиляди лв.
Домоуправител измамил чужденци с над 100 хиляди лв.
 Бисер Петков за митингите на родители: Подклажда се боязън против нещо, което го няма
Бисер Петков за митингите на родители: Подклажда се боязън против нещо, което го няма
 Министерство на вътрешните работи за родителите на падналото дете: Бяха пияни
Министерство на вътрешните работи за родителите на падналото дете: Бяха пияни
 Кола на
Кола на " Гранична полиция " " хвърча " с 200 км/ч по " Тракия "
 Екокатастрофа в язовир „ Пчелина ”
Екокатастрофа в язовир „ Пчелина ”
 Цветан Василев давал по 10 млн. лева на месец за ТВ7
Цветан Василев давал по 10 млн. лева на месец за ТВ7
 Протести „ за ” и „ срещу ” Гешев в София
Протести „ за ” и „ срещу ” Гешев в София
 Горя депото за автомобилни гуми в Шумен
Горя депото за автомобилни гуми в Шумен

пъкъл 70% от правосъдните каузи в областен съд Несебър се оказват за парични измами, а забърканите в тях са постоянно непознати жители. За това споделя в репортаж NOVA.

49-годишният Вадим Липин, който страда от тежкото заболяване – левкимия, избира за лекуване болница в София. Решава да купи жилище в комплекс в "Слънчев бряг ", където и до през днешния ден живее със брачната половинка си.

Председател на управителния съвет на етажната благосъстоятелност в обекта е различен негов съотечественик – Валерий Данилов.

Преди три години притежателите на жилища обаче схващат, че парите им за поддръжка и разноски са изтеглени от Данилов за други цели.

"Теглил е по 2 хиляди дневно. Това е лимитът. После отпътувал за Москва ", описа жалбоподателят Вадим Липин.

Сметката на етажна благосъстоятелност е отворена и налична за шефа, а тегленето легално. Собствениците вкарали вътре парите си за три години обаче стартират свое следствие. Валерий Данилов не дава пояснения.

"Тук сме 84 притежателите от Дания, Норвегия, Англия, Германия, Русия, Украйна и това по принцип е такса за поддръжка за три години ", добави още Липин.

"През 2016 година, когато събранието избра различен ръководител, Валерий Данилов не показа никакви документи, никакво счетоводство. От толкоз години идваме да почиваме в България, да се любуваме на морето, слънцето. Разбира се, желаеме да живеем умерено и да знаем дали нашите пари са отишли по предопределение ", споделя Елеонора Попова, притежател на апартамент.

През юли 2016 година Вадим Липин подава сигнал в полицията, сезирана е и прокуратурата.

"Председател на етажната благосъстоятелност е изтеглил 133 хиляди лв.. Подали сме тъжба в полиция и нищо не се случва към този момент три години ", сподели още Липин.

Справка в имотния указател сочи, че Валерй Данилов е закупил в същия интервал няколко парцела в България. Цитираният неподвижен парцел в интерес на етажна благосъстоятелност пък била от компания "Данилов и сътрудници " ЕООД, на което сдружение руснакът е едноличен притежател.

Вадим Липин стартира и свое следствие, макар че прокуратурата приключва случая през 2018 година.

"Той е купил автомобил в Москва и три жилището в България. По документи няма такива приходи ", разясни Липин.

Тази година районният съд в Несебър възобновява следствието, с което се захваща нов състав на районната прокуратура. Разпитите на чужденци се организират и към този миг.

"Проблемът в този случай е, че има доста очевидци, които са непознати жители, и доста мъчно откриваме разпитването с оглед събирането на доказателства, които да дадат някаква решителност на по този начин даденото недоволство ", споделя Радост Бошнакова, ръководител районна прокуратура Несебър.

Проверка в съда в крайморския град открива, че против руснака има общо 6 цивилен каузи от етажни притежатели, потърсили правата си от българските магистрати.

Защитникът на Валери Данилов отхвърли коментар по случая, защото е в отпуск, а клиентът му към този миг се намира в Москва.

Разследването продължава, а до решение на проблема след близо три години Вадим Липин се пробва да резервира успокоение, с цел да се лекува и желае да има вяра в българската правосъдна система.

Още по тематиката вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР