България до ден-днешен е на челни нива по смъртност от

...
България до ден-днешен е на челни нива по смъртност от
Коментари Харесай

Онколог: България продължава да е начело по смъртност от Ковид-19

България до ден-днешен е на челни равнища по смъртност от Ковид-19 ина най-ниски нивапо имунизация. Частот аргументите за това сав недоверието на хората въвваксините и в научно основаното.

Това споделя в изявление за БГНЕС доктор Георги Димитров, доктор със специалности онкология игенетика в Клиниката по здравна онкология на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “.

Той е и един от създателите напроучването„ Национален разбор на влияние на COVID-19при пациенти със сърдечносъдови, онкологични или хронични белодробни болести вконтекста на Източноевропейска страна с невисок % на имунизация. България март2020 – април 2022 година “, което беше оповестено в едно от най-престижните медицинскисписания в света – The British Medical Journal.

Българинът, за жал, не има вяра на западни данни. Иска лични данни. Неслучайно българският народ повярва, че ще има българска ваксина. Когато колоси като„ Пфайзер “ или „ Астра Зенека “ продуцират ваксини, няма да им имаме вяра на тези компании,но желаеме българска ваксина, което е неуместно,казва доктор Димитров.

Той разяснява, чепроучването е имало за цел да покаже обстановката в България, дали имунизацията пази,колко пази и прочие, като с всички тези калкулации се е заел проф. Иван Кунчев отИнститута по математика и информатика при Българската академия на науките (ИМИБАН).

Хората сонкологични, хронични белодробни и сърдечносъдовизаболявания са най-високорисковите пациенти.

„ Ако не можем да защитимнай-рисковите пациенти, каква еползата от имунизацията? “, риторично пита лекарят и прецизира, чепроучването обгръща съответстващия аспект на цялата пандемия, главните четири талази,включително „ Алфа “, „ Бета “, „ Делта “ и „ Омикрон “ вълната.

Д-р Димитров е безапелационен, че това, което е трябвало да се направи в България, с цел да сеизбегне тази обстановка, е да не се намесват политики и като цяло политици в тези неща.

„ Това не е метафизичен или политически спор, това е като в законодателството – имашдоказателства. Медицината, която се практикува в Европейския съюз и в Западния свят, ебазирана на доказателства “,категоричен е той.

Онкологътподчертава, че анализът, който той и екипът от специалисти, с който е работил, са създали, включвамилион и 100 хиляди души в България.

Това е огромен разбор. Статистическите данни са ясниот такава картина. Това не е разбор на 60 индивида, както доста постоянно множеството от тези хораспорят с самостоятелни случаи “, казватой и изяснява, че имунизацията не елиминираизцяло, а понижава риска от тежко заболяване, вероятно хоспитализация и най-много гибел.

SARS-CoV-2 надали ще се случи вблизко време. Мутагенният капацитет на вируса е доста огромен. Ако съпоставяме мутациитена един от най-заразните вируси, който е морбили, през последните 70 година, и разновидностите наSARS-CoV-2 през последните 2, 3, 4 година, SARS-CoV-2 е в стотици пъти по-мутагенен,включително най-новата разновидност, която е подлиния на „ Омикрон “. Тя е доста друга отвсички останали, т.е. разновидностите в нея са извънредно разнообразни. Точно такива вариантимогат да дадат подтик на нова или зараза, или пандемия, показва лекарят.

Д-р Димитров се надява анализът на грешките от изследването да послужи за по-адекватна реакция в бъдеще, " с цел да се предотврати тази трагична смъртна картина,която видяхме от пандемията ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР