България днес С UV лампи борят коронавируса в болницата към Централния

...
България днес
С UV лампи борят коронавируса в болницата към Централния
Коментари Харесай

Банев и Митьо Очите борят коронавируса с UV лампи

 България днес С UV лампи борят ковид в болничното заведение към Централния софийски затвор, където са настанени, несебърският необут Димитър Желязков - Митьо Очите и предприемачът Николай Банев!

След питане на от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " към правосъдното министерство повдигат завесата за това, какво се случва зад стените на болничното заведение за лишени от независимост към софийския пандиз. Запитването е във връзка информациите за редица инфектирани с COVID-19 арестанти и каторжници, измежду които Митьо Очите, предприемачът Николай Банев и други

" През ноември 2020 година е разкрито Коронавирус поделение в Специализираната болница за интензивно лекуване на лишените от независимост (СБАЛЛС) към пандиза в София. То разполага с 16 кревати за заболели и 36 кревати за контактни лица. Болничните стаи разполагат със независим хигиеничен възел. В тях са сложени дезинфекциозни разтвори и пациентите сами се грижат за хигиената. В ковид-отделението са сложени стационарни бактерицидни лампи и една мобилна лампа ", оповестяват от ГДИН.

Както стана ясно още от началото на пандемията, вярата на експертите е, че дезинфекционните лампи, които унищожават бактерии, вируси, спори и паразити, ще са ефикасни и против ковид. Затова от правосъдното министерство вземат решение да оборудват лечебницата с бактерицидните уреди.

Към момента в Коронавирус отделението са настанени трима лишени от независимост с позитивни проби. Те са на медикаментозна терапия, в положително общо положение, без недоволства и следва да бъдат изписани. От началото на пандемията няма умряли лишени от независимост и арестувани лица в резултат на COVID-19, акцентират от дирекцията на надзирателите, като не оповестяват броя на всички инфектирани през интервала.

В ковид-отделението на болничното заведение на 27 февруари попадат Митьо Очите и Николай Банев след позитивен резултат от изработен бърз антигенен тест. Назначена им е медикаментозна терапия.

Няколко дни по-късно заради неразположение и поради опасения за здравето и живота на Очите поради продължителен бронхит и провали от стрелбата против него, магистратите вземат решение да го изпратят в профилирана клиника.

Ситуацията се заплита, защото във външно лечебно заведение Очите би трябвало да бъде защитаван от чиновници на ГДИН.

" По-добре да умра в болничното заведение към пандиза, в сравнение с вързан някъде ", упорства несебърският Ал Капоне. Въпреки воплите му на 11 март в 16 часа той е конвоиран за проучване и продължение на лекуването в ковид-отделение на ВМА, удостоверяват от ГДИН.

Предвид напътствията за защита и поставената диагноза, арестуваният Желязков е настанен самичък в стая, като охраняващите го надзиратели са снабдени с всички нужни персонални защитни средства, обезпечени от дирекцията.

След като прекарва няколко дни самичък във военната болница, известният пациент е върнат в лечебницата към пандиза. Според осведомени положението му се е подобрило, само че за всеки случай той е подложен в 14-дневна карантина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР