България днес и България в бъдещето са две теми, разказани

...
България днес и България в бъдещето са две теми, разказани
Коментари Харесай

Как би изглеждала България в чиния според Мария Жекова и Мартин Банков от MasterChef

България през днешния ден и България в бъдещето са две тематики, разказани посредством храната в чиниите на Мария Жекова, победител в последния сезона, и нейния подгласник Мартин Банков.

Мария подготвя вита баница в тученица, щир и домашна козя извара. Формата й на серпантина е знак на съзиданието и пътя нагоре. Мария се въодушевява от баба си, тъй като за нея тя е признакът на родината.

България в чинията на Мартин е с минималистично ядене, тъй като съгласно него чарът на страната ни е в дребния размер, където обаче e събрано благосъстояние от просвета, храни, хора, идеали и езици. Ястието си подготвя от див шаран, свинско кюфте и заек. Според него усетът на България е " тюрлю говеч ".

" Много сме богати на усети. Всеки завършек на България има разнообразни усети, друга кулинария и обичаи, а и като характер сме разнообразни и това ни е чарът " - е мнението на Мария.

Според нея може още повече да се задълбочи в проучването и експериментирането с храните в българската кулинария. Мария е избрала да живее в малко родопско село и изяснява избора си по този начин:

" Това ме зарежда. Винаги можем да бъдем на всички места другаде. Но гмуркайки се в нашето си, откривам неща, които ни липсват. "



Мартин споделя, че би желае синът му да пораства в България, която е " по-различна от сегашната ". А самият той е оптимист за бъдещето на страната ни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР