България днес е в по-добра позиция, от която да постигне

...
България днес е в по-добра позиция, от която да постигне
Коментари Харесай

Херо Мустафа на финала: Не видях осъден за корупция


България през днешния ден е в по-добра позиция, от която да реализира дълготраен триумф в региона на върховенството на правото, само че пък това е и единствената област, в която страната ни не реализира прогрес. С такава равносметка приключва мандата си у нас посланикът на Съединени американски щати в България Н. Пр. Херо Мустафа.

Тя взе присъединяване в събитие, проведено от Американската комерсиална камара, на което участваха и посланиците на Италия, Германия и Франция, както и служебният правосъден министър Крум Зарков. Припомняме, че мандатът на Херо Мустафа изтече в края на предходната година и към този момент се знае, че следва идването на  у нас.

Трябва да се направи повече, не че няма усърдие, само че се видя какъв брой е мъчно да се прави промяна в институциите, с цел да се изкоренят проблемите, съобщи Н. Пр. Мустафа на конференция на тематика " Върховенството на закона и бизнес средата в България ".
 Херо Мустафа си потегля оптимист за битката с корупцията в България
Херо Мустафа си потегля оптимист за битката с корупцията в България

Три съществени целта е устоявала американската дипломатическа задача в последните години - съгласуваност, връзка и битка с корупцията

Тя направи и едно самопризнание - доста български служители й предложили да не се употребява думата " корупция " в България, тъй като ще я обрече на неуспех. Херо Мустафа е чувала и за юристи с куфари и за непрозрачни покупко-продажби, само че и видяла, че корупцията в България е изкривила самото действие на институциите и кой ги управлява. Посланикът посочи и че макар наложените, няма нито един наказан у нас. " Чуваме за подмолни покупко-продажби, практики. И ние знаем това от първа ръка ", уточни Херо Мустафа.

Херо Мустафа има вяра, че прокурорите, следователите, съдиите, депутатите са положителни, почтени хора, които желаят да работят в интерес на обществото. Предизвикателство е едно малко малцинство, което е основало система, което е за олигархията, искаща да завзема държавните запаси, уточни тя.

Въпреки това Херо Мустафа съобщи, че чака в идващите години в България да настъпи усъвършенстване с публичните поръчки и да бъдат направени стъпки във връзка с уязвимостта на държавните запаси. Тя има вяра още, че груповите старания на България ще водят страната в по-добра посока. Промяната би трябвало да пристигна от вътрешната страна, българските политици би трябвало да имат волята и смелостта, жителите да изискват отчетност от държавното управление си , прикани тя.

Херо Мустафа изясни, че същински сътрудници, другари и съдружници работят дружно за подкрепяне един на различен и когато България е мощна страна, всички са мощни. " Аз съм тук да ви кажа, че аз съм един същински другар на България и постоянно ще бъда същински другар ", увери тя.
 Евродоклад регистрира неефективно правораздаване и подвластни медии в България Обновена
Евродоклад регистрира неефективно правораздаване и подвластни медии в България

Мащабите на казуса с корупцията у нас не се отразяват адекватно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР