България Диян Стаматов споделя как епидемията е помогнала на образованието

...
България Диян Стаматов споделя как епидемията е помогнала на образованието
Коментари Харесай

Диян Стаматов споделя как епидемията е помогнала на образованието

България Диян Стаматов споделя по какъв начин епидемията е помогнала на образованието Според него най-големият триумф от проблематичната обстановка с COVID-19 e опцията да се цифровизира доста експресно огромна част от просветителната активност 30 юни 2020, 13:48  Диян Стаматов споделя по какъв начин епидемията е помогнала на образованието Източник: БГНЕС
овата действителност в образованието с всички плюсове, открити дефекти и по какъв начин системата да работи като добре смазана машина ще са тематиките на конференцията "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение ", което ще събере на една маса шефове на учебни заведения, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и бизнеса, който предлага софтуерни решения.

Форумът е на 17 юли в София Тех Парк като полемиката ще бъде предавана и онлайн през фейсбук страниците на уредниците. "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение " е самодейност на Economic.bg, NOVA, Dir.bg и Kmeta.bg.

Диян Стаматов, който е шеф на столичното 119-о учебно заведение "Акад. Михаил Арнаудов ", както и общински консултант в София споделя в изявление за kmeta.bg какви са уроците и поуките, които просветителната система може да вземе от пандемията COVID-19, по какъв начин образователното наличие се трансформира в цифрово и какви са провокациите пред новата образователна година.

Според Диян Стаматов най-големият триумф от проблематичната обстановка с COVID-19 e опцията да се цифровизира доста експресно огромна част от просветителната активност.

"Огромната учителска колегия съумя да се оправи с най-големите компликации във връзка с потреблението на цифрови просветителни запаси. През първата седмица, естествено, имаше избрани усложнения. Но по-късно относително бързо навлезе във опцията да употребява непрекъснато разнообразни електронни формати. Хубавото е, че с помощта на отдалеченото образование сега имаме сполучливо завършена образователна година. Няма го казусът, обвързван с нулева образователна година ", споделя той.

Най-големият урок съгласно него е, че "дигитализацията ни преследва доста устойчиво и ние не можем да избягаме, би трябвало да прилагаме съвсем всичко от нея отсега нататък в ежедневните просветителни действия ".

Ето какво описа той за опита в учебното заведение, където е шеф:

"В 119 СУ предварителната подготовка за потребление на електронни запаси беше на доста обичайно равнище. Подготовката ни за потребление на просветителните платформи на Гугъл върви към този момент 3 година Повече от половината учители в учебното заведение се усещаха извънредно уверени в потреблението на другите благоприятни условия на Гугъл ".

Според него, с цел да се случи всичко това предварителната подготовка на учителите за потребление на електронни запаси е най-ключовият и значим миг. Той споделя, че "летните месеци, които ни предстоят, би трябвало да се употребяват за квалифициране на тези сътрудници - било то посредством самостоятелна подготовка, търсене на отдалечени квалификационни действия. Било то и през първите дни на септември за възстановяване на подготовката за потребление на електронни платформи "

"Важно е през септември да се акцентира на задоволяването на техническите потребности на учителите - да се обезпечат мобилни устройства, да се надгради съществуващата техническа база. Защото сигурно това е бъдещето. Не би трябвало да го гледаме единствено през пандемичния проблем ", прибавя Стаматов.

По негови думи има средства за подготовка на учителите:

"В бюджетите на всички учебни заведения сега има един необработен финансов запас за квалификациия на учителите. А от февруари до в този момент нямаме изразходвани средства за подготовка, тъй че те стремително могат да бъдат употребявани за надграждане на знанията на учителите.

Хубавото е, че плюсове, които сътрудниците имат във връзка с своята цифрова подготовка, ще бъдат употребявани в други обстановки. Това ще бъде в доста по-облекчен режим, само че ще е и в употребява на тези възпитаници, които имат здравословни проблеми и примерно 20-30 дни не могат да бъдат в учебно заведение. Това ще е в употребява и за тях ".

Другият огромен принос на дигитализацията съгласно Стаматов е , че се приготвя един план на Закона за междинното обучение, където като иновация може да се приложи до 20% от образователното време и образователния проект да бъде в отдалечен вид или посредством потребление на разнообразни електронни платформи.

"Сигурен съм, че това ще е най-интересната част от просветителния развой, тъй като там ще се включат малко учебни заведения, а тези, които се включат и преодолеят терзанието си, ще съумеят да предложат най-интересното за своите възпитаници по цифров формат. Сега концепцията е в Народното събрание, където ще бъде финализирана ".

Какви са наблюденията му в неговото учебно заведение за цифровото обучение по време на епидемията:

"Моите наблюдения в учебното заведение, което управлявам са, че образователният развой като дребна представителна извадка от цялата ни просветителна система, също отразява действителността в цялата ни страна. Много огромен % от учениците учеха в пъти повече, в сравнение с в действителна среда. Има и един дребен % от възпитаници, които не учеха въобще. А имаше и една дребна група, които не влизаха изобщо в час.

Качественото преподаване за едни в отдалеченото образование се оказа два пъти по-качествено, в сравнение с в действителна среда и това са групата на по-притеснителните възпитаници, които в действителна среда мъчно могат да покажат своите благоприятни условия поради черти от характера си. В същото време доста от учениците започнаха да учат по радикално друг метод от това, което е в действителна конюнктура. Защото ученето на компютър не е ученето по общоприетия метод от 90-те години на предишния век ".

Относно дефицита на фрагменти в българските учебни заведения:

"Спецификата при нас е малко по-различна. При нас учителският състав е извънредно млад и налагането да търсим нови учители идва от това, че имаме 10 преподаватели, излезли в майчинство. На тяхно място би трябвало да бъдат открити заместници. Със сигурност обаче дефицитът по естествените дисциплини - математика, физика, химия и биология, е един сериозен проблем през последните години. Той не е случаен, а вследствие на това, че малко кандидат-студенти въобще стартират да учат тези специалности.

Още по-малко от тях пък имат желанието да бъдат учители. Именно в тази посока мотивацията - и финансова, и всякаква друга, тъкмо в тези специалности би трябвало да бъде засилена. И то доста скоростно. За да не се окаже, че ще са дефицитни тъкмо тези специалности, които ще са значими за бъдещето ни.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Рязко нарастване на ковид в България, умряли Рязко нарастване на ковид в България, умряли  Европейски Съюз утвърди лист с 14 Европейски Съюз утвърди лист с 14 " сигурни " страни за ковид-19  Драма в Пловдив, ухажор намушка момиче и скочи от 8 -ия етаж Драма в Пловдив, ухажор намушка момиче и скочи от 8 -ия етаж  Борисов към лечебните заведения: Презапасете се с маски, очила, дрехи Борисов към лечебните заведения: Презапасете се с маски, очила, дрехи  1 Над 2 милиона пенсионери ще получат по-високи пенсии от юли  1 Банките споделят през днешния ден кои заеми разсрочват  1 Симеонов: Глоба от 300 лева би трябвало и за всеки, който обслужва клиенти без маска --> Пaрите ни  Над 2 милиона пенсионери ще получат по-високи пенсии от юли Над 2 милиона пенсионери ще получат по-високи пенсии от юли  Банките споделят през днешния ден кои заеми разсрочват Банките споделят през днешния ден кои заеми разсрочват  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  СЗО: Най-лошото занапред следва СЗО: Най-лошото занапред следва  Разкриха за какво е изчезнала цивилизацията на маите Разкриха за какво е изчезнала цивилизацията на маите  Как коронавирусът се предава безсимптомно Как коронавирусът се предава безсимптомно  Спите над 9 часа? За какъв проблем подсказва това Спите над 9 часа? За какъв проблем подсказва това Виц на деня Въпрос: - Ако ме удари селяндур, важи ли гражданската отговорност? Отговор: - Да. А, в случай че селянинът е с каска, важи и каското. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Нови самостоятелни научни проучвания за бездимните други възможности Нови самостоятелни научни проучвания за бездимните други възможности В света има над 1 милиард пушачи, като СЗО предвижда, че броят им няма да намалее значително през идните години  Гешев предлага още 38 районни прокуратури да бъдат закрити Гешев предлага още 38 районни прокуратури да бъдат закрити Главният прокурор желае на тяхно място да бъдат открити териториални отделения в съответните регионални градове  Венци Стефанов: Няма различен като Домусчиев, да даде толкоз доста пари за футбол Венци Стефанов: Няма различен като Домусчиев, да даде толкоз доста пари за футбол Президентът на " Славия " разяснява проблема с телевизионните права  Вкусна традиция от Армения: Люлe кебап Вкусна традиция от Армения: Люлe кебап Какво да си приготвите за идващия обяд?  Дъщерята на Пол Уокър и децата на Вин Дизел: Дъщерята на Пол Уокър и децата на Вин Дизел: " Семейство вечно " Медоу Уокър разгласява трогателна фотография  Колко ще коства Колко ще коства " Ремдесивир ", вероятният лек за ковид-19 Американската биофармацевтична компания " Джилийд сайънсис " дефинира единна цена на препарата си за развитите страни  Ще има ли върнати туристи от границата с Гърция Ще има ли върнати туристи от границата с Гърция Пътуването за отмора в южната ни съседка ще става единствено с запълнен формуляр  " Как се написа? " - най-хубавият асистент в правописа Какво ни описа авторката на уеб страницата " Как се написа? " Павлина Върбанова?  Намериха 14-годишно момиче с верига на крайници, вързали го да не бяга Намериха 14-годишно момиче с верига на крайници, вързали го да не бяга Детето било проблематично, имало регистрации за обири  <p>Шокиращи разкрития: Фирма дава <strong>развалена храна</strong> за най-големите <strong>болници</strong> в София</p> Шокиращи разкрития: Фирма дава развалена храна за пациентите на най-големите лечебни заведения в София Освен за лечебни заведения, тя готвела и за банки, мобилни оператори, малките екрани, както и за частни детски градини  Днес честват всички с имената... Днес честват всички с имената... На 30 юни Православната черква празнува Събора на светите славни и всехвални дванадесет апостоли  Валери Симеонов: Мерките бяха разхлабени прекомерно рано Валери Симеонов: Мерките бяха разхлабени прекомерно рано Стадионите, питейните заведения и нощните заведения не трябваше да отварят към момента, означи водачът на НФСБ  <p>Още инфектирани в ромския квартал &quot;Изток&quot; в Кюстендил,&nbsp;ще падне ли блокадата</p> Още инфектирани с ковид в ромския квартал " Изток " в Кюстендил, ще падне ли блокадата Само през вчерашния ден броят им надмина 100 души  Доц. Кунчев за ковид в Смолян: Всичко, което е трябвало, е направено Доц. Кунчев за ковид в Смолян: Всичко, което е трябвало, е направено От през днешния ден заводът възвръща своето произвеждане на 50%  Нов вирус с капацитет за пандемия засякоха в Китай
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР