България Дефицит на маски и лекарства срещу грип у нас

...
България Дефицит на маски и лекарства срещу грип у нас
Коментари Харесай

Дефицит на маски и лекарства срещу грип у нас

България Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Председателят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов и ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов с коментар за обстановката 27 февруари 2020, 09:23  Няма да се купува нов аероплан за властта
Няма да се купува нов аероплан за властта
 Купища разгласи с пишман майстори, по какъв начин да се предпазим
Купища разгласи с пишман майстори, по какъв начин да се предпазим
 Д-р Кунчев: Вносът на ковид в България е неминуем
Д-р Кунчев: Вносът на ковид в България е неминуем
 Борисов: При зараза ще се оправим, само че ще е скъпо
Борисов: При зараза ще се оправим, само че ще е скъпо
 6 месеца българин лежи в арменски арест, какво прави страната
6 месеца българин лежи в арменски арест, какво прави страната
 Агресия на пътя: Жесток побой с каска над възрастен мъж
Агресия на пътя: Жесток побой с каска над възрастен мъж
 Превозвачи на митинг поради тол системата, АПИ разясняват
Превозвачи на митинг поради тол системата, АПИ разясняват
 Васил Божков и съдружникът му апелират решението за задържането им
Васил Божков и съдружникът му апелират решението за задържането им

редседателят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов съобщи, че повече от 20 дни няма маски, няма и доставки.

"Има един огромен производител и той взема решение на кой пропагандатор да изпрати маски. От Китай същи има огромен проблем с дистрибуцията на маски. Оттам няма никакъв превоз и доставки ", изясни Костов в предаването "Здравей, България " по NOVA.

Той добави още, че Китай е най-големият производител на дейни вещества – това, което се влага в таблетките.

"Има полемики в доста страни, че понижават запасите. В някакъв миг може да настъпи недостиг. Почна да става дефицитно едно от най-разпространените медикаменти за грип. По аптеките го има на места. Всичко това се съчетава и с навлизането на втората грипна вълна, което се отразява на търсенето. Решението ще пристигна, когато Китай стартира още веднъж да си прави работата. Чуваме, че ще се възобновят доставките от Китай при започване на март. Има създадени маски, само че веригата за доставки е комплицирана ", добави той.

Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов уточни, че икономическите и обществените последици на това, което се случва, са доста по-големи от тези със здравето.

"Основният и най-съществен съвет е да запазим успокоение и да следваме препоръките на специалистите. Ако сме си запазили пътешестване за място, където има съществуване на ковид, можем да си получим парите назад. Законът е споделил, че могат да ни бъдат върнати парите, в случай че има оповестено публично, че на даденото място има инфектиран ", сподели той.

Междувременно, на фона на растящия боязън и неналичието на защитни средства в аптеките, в онлайн уеб страниците за безвъзмездни разгласи се завъртя сериозна търговия.

Санитарните маски се оферират на цени, в пъти по-високи от познатите.

Предвидливи търговци са изкупили последните останали кутии в аптечната мрежа, като ги продават по-скъпо.

Нормалната цена на кутия с 50 маски в аптека е до 10 лв.. В мрежата, има предложения и за 100 лв..

Още по тази тематика вижте и във видеото:



Потвърдиха случай на ковид в Румъния

Коронавирус в Гърция и Австрия, умрял във Франция

Българката, блокирана в Тенерифе: Заключени сме, чакаме информация

Отрицателни проби у нас, ковид в Македония и Грузия

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: вирус грип зараза ковид маски .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
4 коментара  1 Правят указател на домоуправителите  1 За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  1 Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  1 Сачева: Не може хората сами да вземат решение да излязат в карантина --> Пaрите ни  Правят указател на домоуправителите Правят указател на домоуправителите  За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка За 155 км към София и Варна няма да е нужна винетка  Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт Колко време чакаме на опашка в Национален осигурителен институт  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас Дефицит на маски и медикаменти против грип у нас  <br> Захлаждане и рисково време през днешния ден <br>
Захлаждане и рисково време през днешния ден
 <br> Зодии, с които е по-лесно да се живее <br>
Зодии, с които е по-лесно да се живее
 <br> Мерил Стрийп е <strong> неузнаваема </strong> и с нов цвят на косата. Вижте я <br>
Мерил Стрийп е неузнаваема и с нов цвят на косата. Вижте я
Последни  Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен Коронавирус в Съединени американски щати, източникът не е явен  <p><span style= „ Котка в стената “ новият политически...  Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната пораства Трима с ковид в Гърция, напрежението в страната...  <p>Култовото предаване &bdquo;Сладко отмъщение&ldquo; за завръща в ефира</p> Култовото предаване „ Сладко възмездие “ за...  Иван Тодоров Шефът на " ТАД Груп " Иван Тодоров на независимост против 100...  <p>Италия в плен на <strong>коронавируса</strong>, папа Франциск<strong> &quot;леко болен&quot;</strong></p> Италия в плен на ковид, папа Франциск "леко...  Иван Гешев Гешев: Политиците да решат коя страна избират  <p><strong>Атанаска:</strong> Тази специалност е моето призвание</p> Атанаска: Тази специалност е моето предопределение  <p>Прераждане за иконата измежду &quot;горещите&quot; хечбеци</p> Прераждане за иконата измежду "горещите " хечбеци  Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия Шокиращи данни за опазването на здравето в Русия  <p>Двама готвачи в люта </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР