България дава 300 000 евро за ремонт на Българския културен

...
България дава 300 000 евро за ремонт на Българския културен
Коментари Харесай

Ремонтираме Българския културен дом в Будапеща с 300 хил. евро

България дава 300 000 евро за ремонт на Българския културен дом в Будапеща. На Министерски съвет през днешния ден стана ясно, че държавното управление ще отпусна сумата за възобновяване и разширение на Българския културен дом в унгарската столица.

Парите идват от бюджета на Министерството на външните работи за 2018 година в интерес на Българското републиканско самоуправление в Будапеща. То дружно с сдружението на българите в Унгария, интензивно подкрепят отличните исторически и културни връзки сред двете страни.

Нашият културен дом в Будапеща е открит през 1957 година Сградата е издигната с дарения на фамилиите на българските градинари в Унгария. Домът се е трансформирал в най-важният нравствен и културен център на българската общественост зад граница.

В него се означават всички български национални и обичайни празници.Оказва се обаче, че все още постройката на Българският културен дом не дава отговор на условията за многофункционално културно средище. Тя има потребност от сериозен ремонт. Вече е планувано обновяването и разширението на Българския културен дом.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР