България даде това, което е възможно да отдели, удовлетворили сме

...
България даде това, което е възможно да отдели, удовлетворили сме
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Заради Петков пропуснахме възможността да сменим съветското оръжие със западно


България даде това, което е допустимо да отдели, удовлетворили сме техните топ 3, уточни министърът на защитата

Заради предходното държавно управление на Кирил Петков България пропусна шанса да получи съвременни западни оръжия в подмяна на остарялото руско оръжие, което да даде на Украйна. Това съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов пред bTV.

Той акцентира, че България е пропуснала момента да реализира триъгълни покупко-продажби, тъй като кабинетът „ Петков “ е решил да даде единствено филантропична помощ. Такива покупко-продажби са се осъществявали през март и април. Сега западните страни към този момент непосредствено ще дават оръжие и няма да вземат участие в триъгълни покупко-продажби.

„ Закъсняхме с триъгълните покупко-продажби, тъй като предходното държавно управление реши да дава филантропична помощ. Триъгълни покупко-продажби се правеха през март-април. Техниката, която е била заделена за запас, е била предоставена тогава “, сподели пред бТВ Димитър Стоянов.

Министърът съобщи, че няма по какъв начин Народното събрание да реши какво въоръжение да бъде изпратено на Украйна, тъй като експертизата е на Министерство на защитата. „ България даде това, което е допустимо да отдели. Ние сме удовлетворили техните претенции съгласно нашите благоприятни условия. Удовлетворили сме техните топ 3 “, сподели той и добави, че от украинската страна получаваме единствено благодарности.

„ Абсолютно манипулативно е, че ще изпращаме войски в Украйна. Категорично няма да изпращаме войски. Ще изпратим инструктори в Германия и Полша, които да инструктират украински военнослужещи “, сподели още Димитър Стоянов.

Той акцентира, че прецизно се извършва решението на Народното събрание. „ Очакваме да дойде поръчка и тогава ще изпратим нашите военнослужещи “, посочи Стоянов.

Той е безапелационен, че „ България има потребност от рационализация на българската войска. Ние останахме на равнището, което бяхме през 1989 година “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР