България даде своята огромна част за спирането на паричните потоци

...
България даде своята огромна част за спирането на паричните потоци
Коментари Харесай

Кирил Петков: Вече сме страната с нулева зависимост от руския газ

България даде своята голяма част за прекъсването на паричните потоци към Путин

"Ние до скоро бяхме страната с най-голяма взаимозависимост от съветския газ. Сега сме страната с нулева взаимозависимост от съветския газ, паричните средства, които спряхме в посока на режима на Путин бяха големи. Като ние искахме да се придържаме към контракта с Газпром, само че когато се стопира едностранно този контракт, ние споделяме не, няма да се съгласим едностранно да се трансформира този контракт. "

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след срещата си с премиера на Нидерландия Марк Рюте, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"България даде своята голяма част за прекъсването на паричните потоци към Путин и чакаме схващане, че не може по едно и също време да отидем от 95% на нула в газа и да сложим ембарго на единствената ни рафинерия, която за жалост работи единствено с микс от нефт от Урал. Ние ще желаяме да сме част от изключенията, до момента в който не създадем другите инфраструктурни благоприятни условия да имаме петролопровод от Гърция ", разяснява Петков. "Вярвам, че България сподели, че не може и не се гъне под напън на непозната страна, показахме, че имаме воля да стоим мощно пред нашите сътрудници, само че за петрола сега не сме в позиция да вземем и този евентуален риск ", сподели още Петков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР