България да засили рекламата си и да привлече повече туристи

...
България да засили рекламата си и да привлече повече туристи
Коментари Харесай

България трябва да привлече повече туристи от Германия и Англия


България да ускори рекламата си и да притегли повече туристи от Англия и Германия, упорстват от Националният ръб по туризъм (НБТ), представени от Българска телеграфна агенция.

„ Двата пазара са обичайни за летния сезон и би трябвало да си върнем туристите от тях, с цел да можем да компенсираме загубата на руснаците и украинците “ споделят от организацията.

По техни данни преди пандемията от Германия сме посрещали над 760 000 туристи, а от Англия - над 460 000.

„ Потенциалът е още по-голям, тъй като са огромни пазари. Зимният сезон беше ненапълно възобновен точно поради завръщането на английските посетители. Трябва ясно да дадем знак, че сме безвредна дестинация, считат от НБТ.

От организацията излизат с зов министърът на туризма Христо Проданов да посети Германия и Англия, да се срещне със своите сътрудници, а също и с локалните туроператори, организации и самолетни компании.

От Борда напомнят, че страната би трябвало да организира самодеен меркетинг и на други значими пазари за българския туризъм като Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Австрия, Нидерландия, Северна Македония, Турция, както и при от дълго време забравение скандинавски страни.

На срещата, извършена през вчерашния ден, членове на УС на НБТ разговаряха с Христо Проданов и с транспортния министър Николай Събев, с цел да обсъдят опциите за отваряне на автобусни линии сред по-големи градове от двете страни на границата на България и Република Северна Македония.

„ Това би било удобно за разширение на съдействието сред двете страни, поощряване и реализиране на взаимни начинания в региона на образованието, спорта и културата, а също по този начин би улеснило и наемането на по този начин нужната през идния летен сезон работна ръка “, показват от организацията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР