България да стане член на . Призивът се съдържа в

...
България да стане член на . Призивът се съдържа в
Коментари Харесай

ЕК оповести нова стратегия: България да стане член на Шенген

България да стане член на. Призивът се съдържа в оповестената от Европейската комисия нова тактика, която цели да направи Шенгенската зона по-силна и по-устойчива, предава БНР.
„ България, Румъния, Хърватия и Кипър би трябвало напълно да бъдат облагодетелствани от Шенген “, съобщи еврокомисарят по вътрешните работи.
Стратегията приканва Съветът на Европейски Съюз да вземе решение за повдигане на контрола за България, Румъния и Хърватия и да ги интегрира в Шенгенското пространство.
Комисията напомня, че София и Букурещ са изпълнили всички нужни условия и това е открито при оценките, осъществени през 2010 и 2011 година
Според EK новата тактика " ще обезпечи дейно ръководство на външните граници на Европейския съюз ", дигитализиране на заявки за визи и документи за пътешестване, актуализиране на граничните и миграционните осведомителни системи и определяне на общ метод за ръководство на миграцията.
 Пленкович: Хърватия в еврозоната и Шенген до 2024 година Пленкович: Хърватия в еврозоната и Шенген до 2024 година
Хърватският министър председател Андрей Пленкович съобщи, че може дасе чака Хърватия да се причисли към еврозоната и Шенгенското пространство до...
Освен това Комисията предлага да се преразгледа механизмът за наблюдаване и оценка на Шенген, като се слага по-голям политически акцент върху решенията, които вземат и " ще включват засилен мониторинг за ценене на главните права ".
Председателят на Европейска комисия разяснява измененията:
" Днес представяме път за развиване в бъдеще, който да подсигурява, че Шенген може да издържи теста на времето, който ще обезпечи свободния поток на хора и артикули и ще обслужва всички вероятни условия за възобновяване на нашите стопански системи, с цел да се надигнем по-силни дружно ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР