България да се включи в съвместно учение на НАТО с

...
България да се включи в съвместно учение на НАТО с
Коментари Харесай

Янев: България може да се включи в учение на НАТО с батальон до 1000 души

България да се включи в взаимно обучение на НАТО с един батальон от не повече от 1000 души ще предложи на държавното управление министърът на защитата. Това заяви самият той пред Българска национална телевизия.

По думите му позицията на България във връзка напрежението сред НАТО и Русия би трябвало да пази националния интерес с цялостното схващане на обстановката и на стадия на развиване на българската войска. Позицията ни би трябвало да е съобразена с целия пакет от дипломатически старания, както и с опцията да се укрепят военните сили на България.

Затова, съгласно Янев, употребявайки рецесията, можем да използваме и опциите от нея като се даде опция на българските въоръжени сили да се развиват посредством повече тренировки и участия в учения, които носят потенциал.

След съвещанието на съвета по сигурността през вчерашния ден министър председателят Кирил Петков разпореди на министъра на защитата да внесе на днешното съвещание на кабинета план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото ѝ застраховане.

Министерският съвет ще вземе решение за съответни ограничения, за които министър-председателят ще осведоми народните представители на изключително съвещание на Народното събрание, свикано за през днешния ден следобяд.

посочи, че във връзка с рецесията сред Русия и Украйна дипломацията не е завършила, тя има своето място и всички старания, в това число и на военните, са ориентирани към това да дадат късмет на дипломацията и да се избегне спора.

Янев добави, че оценката на обстановката се мени с дни и с часове.

Според него даже да се приказва, че заплахата е неизбежна, е допустимо тази изразителност да е част от дипломатическите старания на едната или другата страна в опит да получи по-добри резултати на договарянията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР