България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС

...
България да постави на следващото заседание на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Радев поиска правителството да се бори за общ план за бъдеща бежанска криза в ЕС

България да сложи на идващото съвещание на Съвета на Европейски Съюз въпроса за приемането на общ европейски проект за деяние при положение на ненадейно нарастване на миграционния напън по външните европейски граници. Това изиска президентът Румен Радев след днешното съвещание на Съвета по сигурност към Министерския съвет.
Радев припомня, че искане за подобен действен проект персонално той е внесъл в Европейския съвет по времето, когато представляваше България там - при последния към този момент длъжностен кабинет, този на Огнян Герджиков. То беше разисквано на срещата на върха на президентите на парламентарни републики от Европейския съюз на 11 октомври т.г. в Атина, оповестиха от прессекретариата на президента.
По време на срещата на " Дондуков " 2 беше разисквана ескалацията на напрежение в района на Близкия Изток, както и подхванатите от виновните институции ограничения за защита на границата и за сигурността на жителите. Представителите на службите за сигурност увериха, че няма директна опасност за сигурността на страната, само че ще продължат да наблюдават деликатно развиването на обстановката.
Припомняме, че Борисов съобщи, че военната интервенция в Северна Сирия би трябвало да спре. Рискът от филантропична рецесия е доста огромен. Ние настояваме да бъдат прекъснати военните дейности и единствено дипломацията е тази, което може да реши този спор, уверен е още министър-председателят.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР