България да изпрати старите и ненужни за полицията БТР-и към

...
България да изпрати старите и ненужни за полицията БТР-и към
Коментари Харесай

Пращаме БТР-ите ни на Украйна, реши комисия в НС. Но кой ще ги изпрати?

България да изпрати старите и ненужни за полицията БТР-и към Украйна, реши комисията по защита в Народното събрание. Кой обаче ще се занимае с доставката им до такава степен - военните или Министерство на вътрешните работи, евентуално ще би трябвало да реши държавното управление.

Бронетранспортьорите да бъдат изпратени допустимо най-бързо, желае Министерство на вътрешните работи. Оттам обаче считат, че в случай че би трябвало да сключат обособен контракт с Украйна за това процедурата ще се забави.

Процедурата обаче ще се забави повече, в случай че бъдат дадени на Министерството на защитата, с цел да ги изпрати то, безапелационен бе зам.-военният министър Атанас Запрянов. “За да ги вземем от Министерство на вътрешните работи, би трябвало да кажем, че са ни нужни, Министерство на вътрешните работи да ни ги даде като се трансферират от един склад в различен, и на другия ден да кажем, че към този момент не ни трябват и да ги дадем на Украйна “, сподели той.

Решението кой в последна сметка ще ги изпрати обаче евентуално ще се вземе от Министерския съвет, откакто Народното събрание дефинитивно гласоподава такава помощ да се даде.

Ще предадем наличната техника във типа, в който е. Министерство на вътрешните работи няма да се ангажира с никакви поправки преди този момент, изясни пред депутатите зам.-вътрешният министър Стоян Темелакиев. Той подсети, че БТР-ите са в Министерство на вътрешните работи още 1955-1956 година и не правят никаква работа, а в противен случай - в тежест са, тъй като изискват поддръжка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР