„България да изчисти проблемните въпроси със Скопие, за да могат

...
„България да изчисти проблемните въпроси със Скопие, за да могат
Коментари Харесай

Германия: България да изчисти проблемните въпроси със Скопие до юни


„ България да почисти проблематичните въпроси със Скопие, с цел да могат Северна Македония и Албания да стартират договаряния за участие през първата половина на годината. “

Това прикани немският външен министър Аналена Бербок след срещата на външните министри на Европейския съюз нощес в Люксембург.

Бербок сподели пред немски медии, че е разискала тематиката в двустранен диалог с българската си сътрудник Теодора Генчовска в Люксембург.

„ Във време, когато Русия води война освен против Украйна, само че и война, ориентирана към делене на Европа, е доста значимо да продължим да поддържаме страни, които от дълго време са видели бъдещето си в Европейски Съюз. Важно е освен да не ги разочароваме, само че и да осъществим обещанията си за европейско участие, изключително в Западните Балкани, Албания и Северна Македония. Така че наша отговорност е да стартираме договарянията за участие с Албания и Северна Македония през първата половина на годината. Това е дълго отлагана стъпка. Имах двустранна среща с българския министър на външните работи. И двете стигнахме до заключението, че в актуалната обстановка е от значително значение да стартираме този развой на присъединение. Много се надявам, че България може да обясни въпросите, които остават отворени, сподели Аналена Бербок, министър на външните работи на Германия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР