България да даде писмени гаранции, че няма да блокира РСМ

...
България да даде писмени гаранции, че няма да блокира РСМ
Коментари Харесай

Мицоски: България да се извини на РСМ за 7200 избити евреи

България да даде писмени гаранции, че няма да блокира РСМ по пътя за Европейски Съюз. За това настоя водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония, оповестява БГНЕС.

Той изиска и страната ни да се извини на РСМ за избиването на 7200 евреи в лагера Треблинка по време на Втората международна война.

" Българската конституция не признава групови права, самостоятелни - да, тук нямат желание вместо нас, само че българите да отстранен бележката под линия или да изпълнят някое от тези решения, или най-малко да се извинят за 7200 евреи, които са изпратени в Треблинка по време на Втората международна война. Вили Брандт знаете ли по какъв начин се извини? Има метод да се извиниш ", посочи Мицкоски пред локална медия.
 Министерство на външните работи: Работата на Историческата комисия продължава да е съществена
Министерство на външните работи: Работата на Историческата комисия продължава да е съществена

Позициите на нейни членове са позици и не обвързват държавните управления с съответни дейности

На въпрос по какъв начин ще реагира ВМРО-ДПМНЕ, в случай че държавното управление повдигне въпроса за включването на българите в Конституцията, той акцентира, че не трансформират възгледите си съгласно обстановката. " Ако няма взаимност, писмени гаранции, че ветото ще бъде вдигнато и че отсега нататък няма да има глупави блокади , които да ни убеждават още веднъж, че сме били българи до 1944 година " , уточни той. По негови думи това държавно управление на СДСМ непрестанно нарушава позициите в договарянията в интернационалната политика.

Изобщо не би трябвало да дават обещание, ето едно нещо дано стане - дано махнат бележката под линия за езика, не ни би трябвало повече и ще кажем " отлично ", има промени в позициите, разяснява Мицкоски.

Той съобщи, че във връзка ВМРО-ДПМНЕ ще внесе декларация в македонския парламент, която ще очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев.

Запитан дали би бил министър председател, който ще сервира цветя на паметника на Гоце Делчев дружно с Кирил Петков, Мицкоски отговори: Ако Петков е склонен, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своята македонска самостоятелна страна, то аз нямам проблем.
 Историци предизвестяват кабинета за РСМ, Гоце Делчев и историята по принцип
Историци предизвестяват кабинета за РСМ, Гоце Делчев и историята по принцип

Николай Овчаров се надява историците и академичната общественост в България да окажат нужното влияние и напън на българското държавно управление да не отстъпва от позицията си за Република Северна Македония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР