България да даде дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала

...
България да даде дефектни ракети С-300 и боеприпаси с отпаднала
Коментари Харесай

БСП въстана срещу проекторешение да дарим дефектни ракети за резервни части на Украйна

България да даде дефектни ракети С-300 и муниции с отпаднала нужда - такова проекторешение е импортирано в Народното събрание от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, подписано от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Христо Иванов и Кирил Петков. Всъщност, става дума за предложение да се гласоподава спомагателна военна помощ за Украйна, заяви депутатът от " Продължаваме Промяната - Демократична България ” Ивайло Мирчев в Народното събрание.

 В него се планува да бъдат изпратени патрони и зенитно-управляеми ракети за системите за противовъздушна защита С-300. Патроните са диаметър 5.56х45 от складовете на Министерство на вътрешните работи с отпаднала нужда.

" Ракетите за С-300 са оповестени за неизправни от армията и ще послужат на украинците повече като аварийни елементи. Невъзможно е да бъдат ремонтирани в България и актуализирани, до момента в който украинската страна има потенциал да ги употребява ” разяснява Мирчев. Според него помощта ще усъвършенства отбраната на украинските градове от съветски въздушни офанзиви. А патроните ще се употребяват от украинските бойци с натовско стрелково въоръжение. “С тази помощ към Украйна по никакъв метод не нарушаваме качествата на армията ни за защита, както и не понижаваме качествата на българските С-300 да пазят българското небе. Инициативата за този пакет е на Народното събрание, като всеки миг чакаме и дефинитивно сключване сред Министерство на вътрешните работи и Украйна на окончателното съглашение за прекачване на към 100 БТР-а от складовете на Министерство на вътрешните работи, след което в Народно събрание ще ратифицираме и изпратим бронираните машини ”, изясни и Ивайло Мирчев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР