България да бъде активен член на ЕС, НАТО, задаващ посока,

...
България да бъде активен член на ЕС, НАТО, задаващ посока,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Приоритетите на България са влизане в Шенген и ОИСР

България да бъде деен член на Европейски Съюз, НАТО, задаващ посока, влизане в Шенген и еврозоната, както и участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Това очерта като външнополитически цели на България вицепремиерът и външен министър Мария Габриел при започване на Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, която се организира през днешния ден в Резиденция „ Бояна “. Конференцията е под надпис „ България в многополюсния свят: провокации, цели, решения “.

В събитието вземат участие президентът Румен Радев, министър председателят акад. Николай Денков, както и изключителните и пълномощни посланици, непрекъснатите представители в интернационалните организации и генералните консули на България, представители на изпълнителната власт - министри и зам.-министри.

Искрено се надявам да заявим, че в границите на евроатлантическите си полезности има какво още да реализираме със Съединени американски щати и Обединеното кралство. Трябва да погледнем и към други елементи на света – Япония, Индия, Латинска Америка, разяснява Габриел по отношение на стратегическите партньорства на страната ни, представена от Българска телеграфна агенция.

След 100 дни на дейна дипломатическа активност можем да се гордеем с реализирани резултати. Разчитаме на всеки един от вас България да оформя решения, да дефинира посока, обърна се вицепремиерът и външен министър към участниците в полемиката. Тя означи, че в основата на работата им са задачите и целите на страната и извеждането на напред във времето на техния резистентен темперамент.

Трябва да продължим по този начин, че да има ясни процедури за кариерно развиване на дипломатите, да устояваме достойното възнаграждение, акцентира Габриел. Тя напомни за актуализацията на дълготрайните командировъчни на дипломатите и добави, че следва да бъде признат нов организационен устав на Министерството на външните работи.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР