България чества 24 май - един от най-светлите празници, който

...
България чества 24 май - един от най-светлите празници, който
Коментари Харесай

Пред Националната бибилиотека е кулминацията на честванията за 24 май

България празнува 24 май - един от най-светлите празници, който ни сплотява и ни дава мотив за национална горделивост. В деня на Светите братя Кирил и Методий отдаваме респект на просветители и създатели, посветили се на българската култура и културата. В цялата страна от сутринта има шествия и тържества.

По традиция, кулминационната точка е пред Националната библиотека " Свети Свети Кирил и Методий " в София.

Множество деца, родители, учители, общественици и политици се събраха на тържеството. Присъстваха министър председателят Кирил Петков, министри от кабинета както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Всъщност " Върви, народе възродени! ", химнът на просветата на Стоян Михайловски, е горе-долу първата ария, която всички ние учим като деца, обаче ние не я знаем, тъй като я е доста дълга, никой от нас не я знае до дъно, по тази причина Общината кани всички столичани да дойдат и да изпеят " Върви, народе възродени! " дружно, сподели Иван Ланджев, стихотворец.

Това е един щастлив празник на децата, на учениците, на възрастните, един от дребното, да не кажа единственият празник, който ни сплотява всички българи, сподели Иван Александров, шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна ", София.

Празникът продължава през целия ден. От 12.00 ч. до 16.00 ч. пред Народния спектакъл " Иван Вазов " ще се организира празничен концерт-спектакъл, проведен от Регионално ръководство на образованието – София град, в който 500 възпитаници от столичните учебни заведения ще показват на огромна сцена български национални песни и танци.

ПОВЕЧЕ ЗА ТЪРЖЕСТВАТА В ЦЯЛАТА СТРАНА ВИЖТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР