България често отсъства от процесите в ЕС. Това, което се

...
България често отсъства от процесите в ЕС. Това, което се
Коментари Харесай

Властта се качва на електромобили?

България постоянно отсъства от процесите в Европейски Съюз. Това, което се взема като решение в Брюксел, оказва въздействие върху всички членки. Тази позиция изрази евродепутатът Петър Витанов по време на проведената от него конференция на тематика " Транспортът на бъдещето. Чиста сила на обективна цена " .

Промяната на икономическия модел е неизбежна, счита той. Транспортът е един от най-големите замърсители. Той е отговорен за 30% от въглеродните излъчвания в Европа. Оказва се, че автомобилният бранш е измежду най-бързо разрастващите се, в това число и у нас.

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази вяра, че утвърденият от Европейска комисия няма да е просто асимилиране на средства . Важно, по думите й, е да запазим планетата си и да отговорим на климатичните промени. Днес превоз и екология в Европа значи само сигурност, посочи тя. Войната с Украйна сложила тематиката за зелената сила в неотложност, по думите й. Европейски Съюз се оказа подвластен от Русия. В желанието си да станем самостоятелни, не би трябвало да ставаме подвластни от подземните запаси, по мнението й. Нуждаем се нова енергийна инфраструктура, безапелационна бе Йотова. Тя чака българска зелена стратегия. България има един огромен проблем - старите коли, които са огромен замърсител, посочи вицепрезидентът. Тя попита дали ще има данъчни облекчения за хората, които имат чисти коли.
 Кипър заменя държавните коли с електрически автомобили
Кипър заменя държавните коли с електрически автомобили

Над 4 млн. евро отиват за инсталиране на 1000 зареждащи станции...

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов се разгласи за електрификация на подвижността и превоза. През 2026 година би трябвало да имаме 30000 електрическия автомобил. За задачата страната би трябвало да обезпечи 10 000 точки за зареждане в цялата страна. Това прави една плътна мрежа, по думите му. Специална работна група в Министерство на околната среда и водите създава визия за развиване на електромобилността в страната. Трябва да се вкарат най-малко три нискоемисионни зони в страната, по думите му. Трябва фрапантно да понижим въглеродните си излъчвания, идващи от въглищните централи, уточни още Сандов. Той предвижда, че в случай че не реформираме превоза си, единствено след четири години той може да се трансформира в най-големия източник на въглеродни излъчвания. Войната в Украйна давала по-голямо схващане за нуждата от навлизането в живота ни на електрически автомобили и слънчеви панели, по думите на министър Сандов.

Министерство на околната среда и водите обмисля да задели средства за закупуване на електрически автомобили за властта , с цел да даде образец, стана ясно от изявлението му. Не може, съгласно екоминистъра, тези, които извършват решенията, да постановат регулации. Повече детайлности Борислав Сандов ще даде напълно скоро. Той желае повече зони с ниски излъчвания в градовете.
 Окончателно: България ще създава електрически автомобили
Окончателно: България ще създава електрически автомобили

До 20 000 немски електрическия автомобил на година на терена на цех " Балкан " в Ловеч

Заместник-министърът на превоза Божидар Костадинов посочи, че жп превозът е част от превоза на бъдещето. Мобилността е нужда за всички нас, разяснява той. Костадинов регистрира, че сме с най-слаби равнища на нискоемисионни коли. Той чака този сегмент от пазара да пораства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР