България Бюджет 2020: БСП подкрепя парите за образование, за здраве

...
България Бюджет 2020: БСП подкрепя парите за образование, за здраве
Коментари Харесай

Бюджет 2020: БСП подкрепя парите за образование, за здраве – не

България Бюджет 2020: Българска социалистическа партия поддържа парите за обучение, за здраве – не „ Първенци сме по растеж на приходите в Европа, едни от първите сме по растеж на Брутният вътрешен продукт, първенци сме и по растеж на междинната работна заплата ”, сподели депутатът от ГЕРБ Александър Иванов  Надежда Неменски 12 ноември 2019, 12:04  Бюджет 2020: Българска социалистическа партия поддържа парите за обучение, за здраве – не
Бюджет 2020: Българска социалистическа партия поддържа парите за обучение, за здраве – не
 Истината за комунизма в България
Истината за комунизма в България
 Йорданка Фандъкова и новите общинари поставиха клетва
Йорданка Фандъкова и новите общинари поставиха клетва
 Измамен от майстори ги завърза, може да го съдят
Измамен от майстори ги завърза, може да го съдят
 Адемов за скандалните ТЕЛК-ове: Няма спор на ползи
Адемов за скандалните ТЕЛК-ове: Няма спор на ползи
 Влак удари лек автомобил, има потърпевши
Влак удари лек автомобил, има потърпевши
 Вкарват правила за придвижване на тротинетките, ето какви са
Вкарват правила за придвижване на тротинетките, ето какви са
 Мощен циклон ще дефинира времето, какво ни чака
Мощен циклон ще дефинира времето, какво ни чака

СП ще поддържа обособени стъпки на държавното управление в бюджет 2020, като нарастването на заплатите на учителите. Това съобщи в предаването „ Здравей, България” по NOVA депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

„ Отделни стъпки на държавното управление като покачване на заплатите на учителите ние на второ четене ще подкрепим. Проблемът е, че ние усилваме трагично парите в опазването на здравето. Увеличаваме парите в една нереформирана система. Ние сме срещу това”, разяснява той.

По думите му българското държавно управление вместо да усилва бюджетните разноски на пазарна основа, то ги понижава .

Горанов изясни за какво България е най-бедната в Европейски Съюз

Румен Гечев насочи и рецензия към държавното управление. Според него по философията на бюджета той е самостоятелен с икономическото развиване на страната за разлика от бюджетните политики на другите страни-членки в Европейски Съюз.

„ Българското държавно управление предлага политика, която е противоположна на тази на останалите страни членки на Европейски Съюз на поддържане на бюджетните доходи към 45% – 47% от Брутният вътрешен продукт. Това значи че съвсем половината от Брутният вътрешен продукт на страната минава през бюджета. Българското държавно управление е заложило в идващите години този дял да слезе до към 35%. В бюджета влизат 12 милиарда лева по-малко, в сравнение с е европейския стандарт”, съобщи той.

Според Гечев този бюджет ни подсигурява устойчиво закъснение от страните-членки на Европейски Съюз

по макроикономическите индикатори, заложени в бюджета.

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов изясни, че бюджетът за 2020 година е 36,9% от Брутният вътрешен продукт на страната. Тази година той е в размер на 118 милиарда лева, а идната 126 милиарда лева Брутният вътрешен продукт. „ В бюджета за 2020 година имаме заложено отново бюджетно нарастване на заплатите от 10%. Минималната заплата ще нарасне на 610 лева.”, добави Иванов.

КНСБ - бюджетът се усилва, само че не за всички и не задоволително

„ Колегата Гечев сподели къде изоставаме, само че не кажем къде сме първи в Европа.

Първенци сме по растеж на приходите в Европа, едни от първите сме по растеж на Брутният вътрешен продукт, по-късно можем да кажем и че сме първенци по растеж на междинната работна заплата .

В политиката по приходите ясно се вижда, че се резервира наклонността и в средносрочната прогноза и в бюджета за идната година”, изясни още той. В края на годината се чака междинната заплата за страната да бъде 1200 лева, а до края на програмния интервал – 1500 лева, посочи депутатът от ГЕРБ и акцентира: „ Очаква се понижаване на темпото на инфлацията”.

Иванов съобщи още, че в последните години в пъти се е нараснал достъпа до опазване на здравето, лекарства новаторски способи за лекуване. „ За страдание виждаме и такива образци, като този в Пазарджик, които са черни петна върху името на медицината”, заключи депутатът от ГЕРБ.

Целия диалог чуйте във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР