България Бизнесът още иска оставката на шефа на НЕК Според

...
България Бизнесът още иска оставката на шефа на НЕК Според
Коментари Харесай

Бизнесът още иска оставката на шефа на НЕК

България Бизнесът още желае оставката на шефа на НЕК Според специалиста към национално показаните работодателски организации Константин Стаменов НЕК пази ползите на избрани играчи в ущърб на бизнеса  Надежда Неменски 27 юни 2019, 19:53  Бизнесът още желае оставката на шефа на НЕК Източник: БГНЕС
ЕХ не одобри оставката на шефа на НЕК Петър Илиев, за която упорстваха от бизнеса с аргумента, че цената на тока е манипулирана и НЕК работи като „ проведена незаконна група”.

Бизнесът обаче продължава да желае оставката на Илиев. Това съобщи пред Би Ти Ви (bTV) специалистът към национално показаните работодателски организации Константин Стаменов.

Според него

НЕК пази ползите на избрани играчи в ущърб на бизнеса .

Като образец той уточни търга, проведен от Илиев преди 10 дни за продажба на ток на бизнеса, който „ препълнен чашата”. „ Един единствен покупател би трябвало да купи 98 мегавата. Това значи, че няма да бъде позволена конкуренция, в случай че е единствено един купувач”, безапелационен е специалистът.

Кое в търга за продажба на електрическа енергия тормози бизнеса

Условията за присъединяване в търга били основани за избран покупател, счита Стаменов. „ Нашите изводи са експертни. Дали БЕХ са проведена незаконна група е работа за определяне от правораздаването и проверяващите органи”, съобщи той.

Стаменов означи, че

от години работодателите желаят от НЕК един продуктов профил, който не получават

– така наречен пиков артикул. „ Години наред ние им споделяме, че желаеме самун, а те ни дават отговор, че ни дават пасти и това е същото, а то не е същото”, сподели още специалистът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР