България би трябвало да е член на Шенгенското пространство. Това

...
България би трябвало да е член на Шенгенското пространство. Това
Коментари Харесай

Орбан за Борисов: Границите могат да се опазят само от решителни лидери

България би трябвало да е член на Шенгенското пространство. Това съобщи министър председателят на Унгария Виктор Орбан на взаимна конференция след срещата му с българския министър председател Бойко Борисов в резиденция “Бояна”.

“Благодарен съм, че вашият министър председател ме одобри. Поздравявам го, виждам, че българското председателство върви добре. След като аз си потегли на следващия ден, канцлерът на Австрия ще пристигна, което демонстрира какъв брой значима роля играе България в европейската политика днес”, сподели унгарският министър-предеседател.

“Между България и Унгария има сърдечни другарски връзки. Политиката е свят на ползите, само че тук в централна Европа и на Балканите това наподобява малко по-различно – тук сърцето и другарството тежат повече”, сподели още Орбан.

В центъра на диалозите през днешния ден са били не двустранните връзки, а европейските тематики – опазването на границите и миграцията, разкри Орбан. Той е поканил българския министър председател за положителните връзки с Турция. “Правителството на България може да разчита, че и Унгария стои зад контактите с Турция”, съобщи Орбан.

“С наслада виждам, че България поема историческа отговорност и взима драговолно въпроса за интеграцията на Западните Балкани”, сподели още унгарският министър председател.

България заслужава самопризнание, тъй като пазейки границите на Европейски Съюз тя пази и Унгария. Границите могат да се опазят единствено от решителни водачи, които взимат сложните решения и строят огради, тогава когато те са нужни. Аз бях на вашата граница и видях оградата там, уточни унгарският министър председател.

“Миграцията е рискова за сигурността, за нашия живот и за европейската просвета. Унгария ще изготви пакет със свои оферти за промени в политиката на Европейски Съюз във връзка с бежанския наплив”, сподели още Орбан.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР