България беше първата държава, която спомогна краткосрочно пребиваващите българи да

...
България беше първата държава, която спомогна краткосрочно пребиваващите българи да
Коментари Харесай

Мария Габриел: До момента нямаме информация за загинали или ранени българи в Израел, следим ситуацията

България беше първата страна, която спомогна краткосрочно пребиваващите българи да се приберат в България. Искам да припомня, че сме водени единствено от две неща - грижа за сънародниците ни и координирани дейности. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова пред публицисти в Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 342
„ Искам да прикани за успокоение. Ние с министър Гвоздейков координираме всяко свое деяние “, акцентира тя.

„ Казали сме от ден първи, че държавният аероплан ще реализира полети до момента в който е допустимо и до момента в който има потребност - сънародниците ни, майки с деца, медицинските случаи, филантропични. Разбира се, че мисълта ни е за хората, които са в рисковите територии и тяхното напредване. Искам да успокоя и уверя сънародниците ни, че до момента в който има опция да се лети и имаме сънародници, които са в потребност да се приберат в България, правителстве4ният аероплан е разполагаем “, безапелационна бе Габриел.

„ Първият полет се чака да дойде тази нощ, имаме подготвеност и за втори “, добави тя.

На въпрос дали има информация за ранени или починали българи в спора Израел – Хамас, външният министър отговори: „ До този миг нямаме такава информация. В непрекъсната връзка сме със Ситуационния център към Външно министерство, с посолството в Израел. Не се интересуваме единствено от краткосрочно пребиваващите и тези, които към този момент са в описите, на мен ми е значимо, българите които имат потребност оптимално бързо да се свържат с посолството или със Ситуационния център, с цел да имаме и ние визия за извънредно динамичната конюнктура “, прикани Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

Тя посочи, че не се следи единствено обстановката в Израел, а в целия район. „ Наоколо има страни, които също са значими за нас и също има наши сънародници. Следим ежеминутно какво се случва “, сподели тя.

„ Има образуван спешен щаб в МвнР, незабавно откакто поучихме информация за терористичните офанзиви на „ Хамас “ в Израел, съм дала предписание, има образуван спешен щаб и следим обстановката “, безапелационна бе Габриел. Външният министър добави, че посолството ни в Израел е отворило две незабавни телефонни линии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР