България бе включена в един престижен германски списък, който разкрива

...
България бе включена в един престижен германски списък, който разкрива
Коментари Харесай

Дойче Веле след историческия пробив за България: Огромен шанс е!

България бе включена в един влиятелен немски лист, който разкрива голям късмет: хиляди германци да идват на лекуване в българските балнеоложки центрове. Стига, естествено, да останат удовлетворени от предлаганите услуги. Това пише Дойче Веле в собствен разбор, написа Блиц.

България е 15-та страна, чиито благоприятни условия за водолечение и извънболнична терапия са приети за ефикасни от 109-те наложителни здравни каси в Германия.

От началото на идната пролет обезпечените посредством немската Асоциация на здравните каси ще могат да се възползват от услугите на общо 26 български спа центрове и балнеосанаториуми, сертифицирани от Асоциацията.

Така общо над 70 милиона германци ще могат да идват за водолечение и физиотерапия в България на разходи на здравните си каси.

За престой до три седмици немските каси ще покриват всички разноски за лекарски процедури и 90% от разноските за лечебни средства.

Другите разноски на немските пациенти, като пътни билети, настаняване и туристически такси, ще бъдат покривани с еднократни дотации.

Здравноосигурените немски жители могат да се възползват от това право един път на три години, а при потвърдена незабавна потребност - и по-често.

Плюсовете на България
Дългата процедура по признаването на българския капацитет в региона на медицинския туризъм започва по самодейност на Германо-българската индустриално-търговска камара.

В рамките на многочислени срещи управлението на камарата е съумяло да убеди сътрудниците от Германия в качествата на лекуването с минерална и морска вода и в уменията на българските рехабилитатори.

Това самопризнание крие голям късмет, въпреки и да наподобява закъсняло - България е въпреки всичко страна със стотици лечебни минерални извори.

Унгария, която е много по-бедна откъм балнеоложки запаси, е била включена в влиятелния лист на немската Асоциация на здравните каси още преди 15 години.

Според заместник-управителката на Германо-българската камара Кармен Щрук, що се отнася до съотношението цена-качество на балнеоложките услуги, директен съперник на България се явява Словакия.

Тук преимуществото на България се крие в събитието, че сертифицираните от немските здравни каси 26 балнеоложки центрове по Черноморието, в Югозападна и Централна България са напълно нови и разполагат с съвременна здравна инсталация.

Ще съумеят ли обаче да привлекат трайно пациенти от Германия и по този начин да спомогнат за по-добрия имидж на българския туристически отрасъл?

Едно от провокациите в това отношение е да се приготви добра рекламна акция, ориентирана към немската аудитория. Но и в това начинание помощ оферират немските сътрудници.

Задължителните здравни каси към този момент приготвят рекламни акции, които включват и изпращането на лични оферти до клиентите на касите.

С поддръжката на Германо-българската камара е издадена и листовка с информация за 26-те водещи балнеоложки центрове в България. Очаква се към самодейността да се причислят още към 90 частни здравни каси в Германия.

" Догодина чакаме към 2 000 германци "
Председателката на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание доктор Даниела Дариткова подчертава в тази връзка върху нуждата от възстановяване на обслужването в българските курорти.

Според нея изключително значимо е да има вежливо отношение към гостите, а положителните условия за настаняване, изхранване и лечения да бъдат непокътнати. Защото в случай че извоюваните клиенти останат разочаровани, това неизбежно ще докара до спад в визитите.

Шефката на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Сийка Кацарова също е наясно какъв брой мъчно се гради доверие - и какъв брой елементарно то може да бъде проиграно.

Кацарова не си прави илюзии и във връзка с мощната конкуренция, която България ще срещне от страна на останалите страни, включени в листата на немската Асоциация на здравните каси.

„ Прогнозата е, че през идната година към 5 000 немски пациенти ще предпочетат страната ни за своето извънболнично лекуване и възобновяване. Но предвид на конюнктурата на пазара действително чакаме те да са към 2 000 ", предвижда Кацарова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР