България бе в една от най-силните групи за евроквалификациите за

...
България бе в една от най-силните групи за евроквалификациите за
Коментари Харесай

Живомир Добрев, „Комодор : България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!

България бе в една от най-силните групи за евроквалификациите за идния шампионат на Стария континент по водна топка U 19.

Радвам се, че поради играта, която показахме в последната подготовка против Полша, страната ни има късмет да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа, което не се е случвало години наред, вълнува се Жимовир Добрев. Задно с още двама свои съотборници от „ Комодор " (Варна) – Богдан Траянов и Младен Димитров, той е част от националния тим на България по водна топка за мъже до 19 година

Българите към този момент изиграха квалификационните мачове от групата и жребият им отреди на идното европейско в Бургас от 1 до 7 септември да мерят сили против тимовете на Словения, Румъния и Чехия.

Преди евроквалификациите (Бел.авт. България – Малта – 10:16, България – Словакия – 12:13, България – Полша – 9:14), варненецът взе участие с трикольорите в лагер в Барселона. На испанска земя лъвовете свериха часовници с грандове от Европа и Аржентина. Те се допряха до колоси, измежду които сборна селекция на Каталуня, испански грандове от локалното състезание – CN Barcelona, Mediterrani и Horta. Премериха сили и против националния тим на Аржентина.

Треньорът на националния тим Ивайло Пачалиев, чийто асистент е варненецът Николай Райков, окачестви лагера в Каталуня като извънредно потребен. Позицията му споделя и Живомир Добрев.

„ Лагери като този са извънредно значими за всеки състезател! Те дават друга позиция за просперитета на всеки играч. Лично на мен това събитие ми даде опция за съвършена психическа и физическа подготовка за идната евроквалификация и, несъмнено, доста скъп опит. Ясно е, че България има доста да догонва именити противници от класата на Испания. Но за благополучие се вижда голяма смяна към по-добро в родната водна топка на фона на 30-годишния застой ", безапелационен е Добрев.
Националът споделя, че е извлякъл доста потребни неща - и като жанр на игра, и като тактически съставни елементи от извършените контроли в Испания.

„ За мен е основополагащо да следя и да възприемам най-важното във всеки аспект на играта. Сборният тим на Каталуня бе на най-високо равнище от всичките грандове, с които играхме контроли. За повторно имах среща с тези момчета и виждам, че равнището им непрестанно се повишава. След това, по стълбата надолу, бих поставил локалните клубове, с които играхме. Невероятни експерти!

С аржентинците сме съвсем на едно равнище. Най-важното е, че след този лагер научих доста - както за стила на игра на задграничните тимове, по този начин и за подготвителните им процеси. И всичко това може да бъде приложено тук, в България, с цел да се усъвършенстваме и да повишим равнището на родната водна топка ", обобщава състезателят на „ Комодор ".
Добрев показа, че той и съотборниците му от представителния отбор на България са извънредно въодушевени, оценявайки обстоятелството какъв брой доста прави родната федерация по водна топка за развиването им през последните години.

„ Това ни прави щастливи и стимулирани за нови триумфи! ", щастлив е варненецът.
По време на лагера в Каталуня националният ни отбор гостува на именития БГ треньор Свилен Пиралков - емблема за испанската водна топка!

„ Респект и почитание съм Свилен Пиралков, с голямо почитание мога да кажа, че е застрашителен занаятчия на водната топка, човек с извънредно доста опит зад тила си, както като състезател, по този начин и като треньор. Той не стопира да се развива и го демонстрира. Трябват ни такива треньори в България, с цел да можем отново да излезем на международната сцена като страна с добре развъртян ватерпол ", показва възхищението си към именития ни експерт Добрев.
На въпрос какви препоръки са получавали националите ни от двамата си треньори – Ивайло Пачалиев и Николай Райков, по време на мачовете от лагера, Добрев дава отговор, че той и съотборниците му са спазвали на 100 % треньорската тактичност.

„ Спазвахме няколко тактики. За тях се изисква да притежаваме много добра физическа подготовка, която, за жалост на нас малко ни куцаше. Но все пак успяхме да издържим всички мачове, даже да повишим равнището си и да покажем още по-добро показване в Полша, в сравнение с в Барселона. Успешно сверихме часовниците си. Равносметката е, че имаме още много работа, само че покачваме равнището си. Това ми дава кураж за идното европейско състезание ", прям е ватерполистът.

Живомир открехва, че по време на престоя на трикольорите в Барселона на всяка крачка чувал името на Златната топка Христо Стоичков: „ Икона! И след толкоз години цяла Испания боготвори Ицо! Без значение дали сме на стадиона, или на улицата, неговото име постоянно е обвързвано с футбола и с паметта за великите му достижения ".

Добрев не крие, че каталунците са му на сърцето и има тръпка и към града, и към футболния гранд.

„ Обичам Барселона, обикалял съм много огромна част от града. Винаги ми е прелестно да се върна и да видя още веднъж Саграда Фамилия, Камп Ноу, Цитадела парк, където се намира и фамозният градски зоопарк. Тук има доста българи. Испанците са необятни души със златни сърца. Кухнята е фантастична! Имах опция да виждам наживо мач на „ Барселона " и „ Майорка ", доста съм благополучен! "
„ Чувството да си на Олимпийския стадион в Барселона е неописуемо! Яхтената им марина, феноменалните басейни, въздухът там е друг... ", вълнува се националът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР