България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО,

...
България бе избрана за член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО,
Коментари Харесай

Избраха България за член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО

България бе определена за член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО , оповестиха от Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета.

С болшинство от 168 гласа от 184 дали своят вот страни , на 9 ноември България бе определена за член на Изпълнителния съвет на Организацията за интервала 2017-2021 година

В Изпълнителния съвет на организацията има 58 държави-членки. Той се избира от Генералната конференция . Там разискват и дават рекомендации по програмата на Организацията, както и по целесъобразността на бюджета.

Изпълнителният съвет се произнася по приема на нови страни в ЮНЕСКО . Той предлага на Генералната конференция номинирането на Генерален шеф, преглежда осъществяването на заложените действия, привиква интернационалните конференции по тематики от дневния ред на Организацията.

България бе член на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО с цялостен четиригодишен мандат в интервала 1994-1997 година и с двугодишен мандат в интервала 2007-2009 година

Избирането за трети път на България в Изпълнителния съвет е доказателство за приноса на страната ни в осъществяване на целите на Организацията, свързани с политиките в региона на образованието, науката, културата и младежта.

Участието ни в този управителен орган на ЮНЕСКО ще способства за още по-активната роля на страната ни в реализирането на Целите на устойчивото развиване 2030.

 Французойка наследява Ирина Бокова в ЮНЕСКО Обновена
Французойка наследява Ирина Бокова в ЮНЕСКО

" Доброто момиче на Франсоа Оланд " - Одри Азуле завоюва конкуренцията

Припомняме, културният министър Боил Банов ще взе участие и в церемонията по изпращането на Ирина Бокова , която бе отпред на Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета - ЮНЕСКО, в продължение на 8 години.
Бившият френски министър на културата Одри Азуле е новият общоприет шеф на организацията за просвета, обучение и просвета на Организация на обединените нации - ЮНЕСКО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР