България Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказание Коментар

...
България Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказание Коментар
Коментари Харесай

Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказание

България Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказване Коментар след решението на съда Джок Полфрийман да бъде предварително освободен 29 септември 2019, 18:33 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказване
Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказване
 Запалиха колата на проверяващ служител на реда в София
Запалиха колата на проверяващ служител на реда в София
 Тревожно: След 10 години 7% от българите ще са над 80 години
Тревожно: След 10 години 7% от българите ще са над 80 години
 19-годишно момче почина при злополука с водач без брошура
19-годишно момче почина при злополука с водач без брошура
 Освещават храм, издигнат с дарения от дядо Добри
Освещават храм, издигнат с дарения от дядо Добри
 Какво време ни чака в края на септември
Какво време ни чака в края на септември
 Протест против Стратегията за детето
Протест против Стратегията за детето
 Каракачанов: България да не споделя
Каракачанов: България да не споделя " да " за Македония в Европейски Съюз към този момент

предаването "Неделята на NOVA " приказваха двама татковци, чиито синове бяха грубо убити, а причинителите бяха пуснати на независимост.

Наско Александров губи сина си преди 10 години. Васил Александров почина дружно с Кирил Въжаров пред дискотека "Соло ", откакто бяха намушкани от Илиян Тодоров. Извършителят е хванат и задържан няколко дни по-късно. Според съдията по делото обаче не може да се каже, че Тодоров не е направил закононарушението, само че доказателствата против него не били задоволителни.

В края на 2011 година Тодоров излезе от ареста и до този миг не се знае къде се намира.

"Синът ми беше най-хубавият строителен планинар в България. Кирил беше най-хубавият вратар. Освободиха килъра им, в случай, че аз заведох очевидец. Братовчеди на килъра дадоха 10 000 лева, с цел да бъде потулен случая. Това е рисков човек. Не съм заплашвал родителите на Илиян Тодоров. Заключвали са ме поради такива неистини. Искам просто правдивост ", съобщи Наско Александров.

В ефира на предаването коментар направи и бащата на убития от Полфрийман - Андрей Монов.

"Ходя умерено по улицата, придвижвам се с градския превоз. Тези, които ме упрекнаха, че желая да разпределям правораздаване, потвърдиха, че ненавиждат хората от улицата. Мога да потвърдя, че законът не е спазен. Този правосъден състав не е самостоятелен и е преднамерен. Докладчикът по делото и ръководителят на състава са тясно свързани с Българския хелзинкски комитет. Този палач изиска да бъде пуснат да си оправи прическата, да има порно канали в пандиза ", описа Христо Монов, бащата Андрей Монов.

Той благодари на всички хора, които са подкрепили обжалването на решението на Софийския апелативен съд и са протестирали дружно със фамилията на Андрей.

"До 23 октомври, когато ще се гледа делото, нито аз, нито моето семейство ще каже нещо по въпроса. Нарушено е възприятието ни за правдивост ", сподели още Христо Монов.

Бурни публични реакции провокира решението на Апелативният съд да освободи килъра на Андрей Монов.

Джок Полфриймън сега е в общежитието за незаконни мигранти в Бусманци. А въпросът със свободата му се заплита. В търсене на справедливостта се намеси и основният прокурор. Поиска преразглеждане на делото.

А хората излязоха пред институциите в поддръжка на околните и в търсене на правдивост.

Обобщението на NOVA по проблема, който размести публичните и политическите пластове. Още по тематиката вижте във видеото:



Джок Полфрийман беше освободен от пандиза на 20 септември. Той беше наказан през 2011 година на 20 години затвор, само че тъй като е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предварително.

Полфрийман с билет за Австралия и паспорт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР