България, Австрия и Швеция са уникални по отношение на образованието

...
България, Австрия и Швеция са уникални по отношение на образованието
Коментари Харесай

Лидерите в Европа: Много юристи и само един пожарникар

България, Австрия и Швеция са неповторими във връзка с образованието на своите водачи. Това демонстрира карта, изобразяваща най-високата научна степен на ръководещите в другите страни в Европа.

Премиерът Бойко Борисов е единственият управленец с тапия от силовите служби. Той пази дисертация по тематиката „ Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна защита за деяние в екстремална обстановка на пожар “. През 1990 година му е присъдена научната степен „ претендент на науките “. 

Впечатление прави Швеция, където министър-председателят Стефан Льофен няма приключено висше обучение. Той стартира да учи " обществена работа " в университета в Умео, само че прекъсва образованието си след година и половина. Льофен работи като заварчик в град Орнсколдсвик, а две години по-късно той е определен за представител на синдиката на локалните металурзи. През 1995 година Стефан Льофен става омбудсман на Шведския профсъюз на металурзите. 



Австрия е единствената страна в Европа с водач, който е приключил публицистика. Действащият канцлер Кристиан Керн приключва " публицистика и връзки " в университета във Виена. През 1989 година той стартира своята кариера като бизнес публицист в австрийския вестник Wirtschaftspressedienst и икономическото списание Option. Керн влиза интензивно в политиката през 1994 година когато става представител на социалдемократите в Австрия.

15 от всичките 38 водачи на страните, изобразени на картата, са с юридическо обучение. Има още такива с дипломи в региона на филантропичните науки и изкуствата. 

Други известни специалности измежду европейските водачи са стопанска система и инженерни науки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР