България Актове за 10 милиона след проверените къщи за гости

...
България Актове за 10 милиона след проверените къщи за гости
Коментари Харесай

Актове за 10 милиона след проверените къщи за гости

България Актове за 10 милиона след тестваните къщи за посетители Масовата инспекция стартира след серия кавги  Жанета Нейкова 30 април 2019, 12:55
ктове за 10 милиона лв. са формирани след всеобщата инспекция на къщи за посетители, построени с европейски пари.

Проверката стартира след серия кавги, в това число и с парцел в Сандански на към този момент някогашния заместник-министър на стопанската система Александър Манолев, показва NOVA.

Акцията стартира по заповед на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Сотир Цацаров. Ще бъдат тествани безусловно всички къщи за посетители, издигнати у нас. Това са над 700 плана, като всеки от тях е финансиран с по към 130 000 евро. До момента почти 18% от обектите към този момент са тествани.

Открити са и фрапиращи нарушавания. В 32 от къщите са засечени нарушавания, които допускат да бъде върната цялата сума.

"Всички къщи ще бъдат тествани, без значение дали на някои от тях е изминал мониторинговият интервал. Дори той да е изминал, обектът ще бъде следен. Проверката ще бъде правена точно в този мониторингов интервал. Ако се откри пропуск в докладите, ще бъдат налагани финансови корекции и цялостно възобновяване на сумата”, разяснява министърът на земеделието Румен Порожанов.

"От предходната седмица работят екипи. В ход са инспекциите по обекти, които ще обзет всички къщи в цялостен размер. Правят се инспекции в общините дали е плащан налог. Ще има и инспекция на изпълнителите и строителите”, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

"Има ли отговорни - да се уволняват и да се дават на прокурор незабавно, безкомпромисно ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов на днешното държавно съвещание във връзка инспекциите на къщите за посетители, предава БГНЕС.

Премиерът посочи, че задачата на програмата е била да подкрепя туризма и доста от къщите се употребяват по предопределение. "За страдание постоянно се намира някой, който да опорочи програмата и по тази причина към днешната дата ние новата стратегия не я отваряме ", посочи Борисов.

Министър-председателят означи, че се ревизират всички къщи. "Разпоредил съм и бизнес-плановете да им ревизират, тъй като по бизнес-план те би трябвало да имат избран брой нощувки, дали са спазени или не ", добави министър председателят Борисов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР