България 93 нови случая на коронавирус у нас, тревожна е

...
България 93 нови случая на коронавирус у нас, тревожна е
Коментари Харесай

93 нови случая на коронавирус у нас, тревожна е и ситуацията по света

България 93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света Така общият брой на заболелите в България става 3086, излекувани са 1688 души 12 юни 2020, 06:00  93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света Източник: iStock Photos/Getty Images
ови 93 случая на инфектирани с ковид у нас са регистрирани за последните 24 часа. Това е с 11 по-малко от предходния ден, сочат данните на Единния народен информативен портал.

Така общият брой на записаните с COVID-19 от началото на пандемията в страната доближи 3086.

Излекувани са 1688 души, а умрелите са 168.

Масово проучване за ковид стартира в Самоков поради възпален млад мъж от София, който се е заразил по време на колекция на евангелисти в курортния град, оповестява БНР. На събранието на евангелистите, което е било в края на месец май, са участвали десетки вярващи.

Младият мъж от София, който е наследник на един от пасторите в Самоков, е уверен че се е заразил там. След утежняване на положението му той е признат в болница.

Кметът на града Владимир Георгиев незабавно е алармирал за случая РЗИ-София.

"Тази информация ни оказа помощ. Веднага направихме организация с РЗИ и през днешния ден в Самоков пристигнаха чиновници на здравната ревизия. Направихме и бързи, и PCR проби от разнообразни фамилии и от разнообразни групи, с цел да може вероятно да се види, в случай че има някакво огнище, за което ние нямаме данни, само че допускаме. Целта е да можем доста по-бързо да го изолираме и да не се стига до повече случаи ", изясни Георгиев.

След бързите дейности е установен още един инфектиран, който е участвал на религиозната колекция.

"Става въпрос за една жена. Тя е на хемодиализа. Установи се, че е позитивна за COVID-19 и е била на това събиране ", сподели още Владимир Георгиев.

"Масовото тестване в Самоков ще продължи и в идващите дни. Ще се направи по-широко проучване, на по-широк кръг хора, които са били там ", сподели той.

Ситуацията по света

Междувременно в Съединени американски щати бяха регистрирани за денонощие нови 941 смъртни случая, свързани с ковид. С това общият брой на жертвите в страната стана 113 774, демонстрират данни на университета "Джонс Хопкинс ", съобщи Франс прес.

Диагностицираните инфекции в най-тежко засегнатата от пандемията страна в света са 2 021 990.
САЩ не престават да записват по към 20 000 нови случая всеки ден.

Бразилия трансферира прага от 40 000 умряли и 800 000 инфектирани, заяви Франс прес, като се базира на Министерството на здравеопазването.

В страната с 212 милиона население има 40 919 смъртни случая, от които 1239 са открити през последните 24 часа.

Потвърдените инфекции са 802 828, което подрежда Бразилия на второ място в света след Съединени американски щати по брой на инфектираните.

Скоро Бразилия ще задмине Обединеното кралство и ще стане втора в света по брой смъртни случаи след болест с Ковид-19, означи Агенция Франс Прес.

Най-голямата страна в Латинска Америка трансферира тези два алегорични прага през вчерашния ден, когато комерсиалните центрове още веднъж отвориха порти в Рио де Жанейро и Сао Пауло.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: ковид COVID-19 .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Принудиха компании да платят 2,5 млн. лв. забавени заплати  1 Летният сезон в Бургас под опасност поради анулирани полети  1 " Пътна полиция ": Може да напускате страната, в случай че имате неплатени санкции  1 Държавата купува дял от ПИБ поради чакалнята за еврозоната --> Пaрите ни  Принудиха компании да платят 2,5 млн. лв. забавени заплати Принудиха компании да платят 2,5 млн. лв. забавени заплати  Летният сезон в Бургас под опасност поради анулирани полети Летният сезон в Бургас под опасност поради анулирани полети  " Пътна полиция ": Може да напускате страната, в случай че имате неплатени санкции  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19 DW: Кръвната група играе решаваща роля при COVID-19  Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие  <br> " />
" Руските невидими армии " - кои са те?
 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство Последни  93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света 93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и...  Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното  Убит преподавател в Словакия, учителка и деца са ранени Убит преподавател в Словакия, учителка и деца са ранени  Проф. Тодор Кантарджиев Кантарджиев за ковид-19: Да чакаме топлото време и...  Европейска комисия се готви за взрив на ковид, желае да резервира ваксини Европейска комисия се готви за взрив на ковид, желае да резервира...  Борисов приказва с Вестегер за напредъка към еврозоната Борисов приказва с Вестегер за напредъка към еврозоната  Организация на обединените нации и Европейски Съюз обезпокоени от войната на Съединени американски щати с Международния углавен съд Организация на обединените нации и Европейски Съюз обезпокоени от войната на Съединени американски щати с Международния...  Жена пострада тежко при военно обучение край Ямбол Жена пострада тежко при военно обучение край Ямбол  Дългът на Съединени американски щати надвиши чудовищните 26 трилиона $ Дългът на Съединени американски щати надвиши чудовищните 26 трилиона $  Управляващите се скараха, ще има ли предварителни избори Управляващите се скараха, ще има ли предварителни избори  Първи случай на ковид в къмпинг в България Първи случай на ковид в къмпинг в България  Връщат ЛиЛана зад решетките, ново обвиняване Връщат ЛиЛана зад решетките, ново обвиняване  Иги Азалия разкри загадка, която промени живота й Иги Азалия разкри загадка, която промени живота й  Правят указател на подвластните от <a href=хазарт " /> Правят указател на подвластните от хазарт  Случай на ковид в Козлодуй Случай на ковид в Козлодуй  Забраниха на „ Топлоелектрическа централа - Бобов дол “ да гори боклуци Забраниха на „ Топлоелектрическа централа - Бобов дол “ да гори боклуци  Заради недохранване - стотици деца в Индонезия жертва на ковид Заради недохранване - стотици деца в Индонезия жертва...  Борисов: Казвам огромно отлично на нашите командири Борисов: Казвам огромно отлично на нашите командири  До 2000 лева санкция в случай че докоснеш служител на реда в България До 2000 лева санкция в случай че докоснеш служител на реда в България  <p>Желязков изясни по какъв начин ще бъдат подкрепени автобусните превозвачи</p> Желязков изясни по какъв начин ще бъдат подкрепени автобусните... Всичко от през днешния ден Виц на деня Грипна почивка. Няма кой да гледа детето. Връчват го на татко му и като чува, че ще върви с тате на работа, момченцето блества като… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “  Отново растеж на инфектираните с ковид в България Отново растеж на инфектираните с ковид в България  Цветомир Найденов разкри депутата зад монопола на Божков  Гърция е подготвена на военни дейности против Турция Гърция е подготвена на военни дейности против Турция  Защо Индия и Китай струпват войска на границата си Защо Индия и Китай струпват войска на границата си  " Това е най-тежката рецесия от Втората международна война насам " Водещи вести  Първи случай на ковид в къмпинг в България Първи случай на ковид в къмпинг в България  23 души с позитивни проби за COVID-19 в „ Градус “ 23 души с позитивни проби за COVID-19 в „ Градус “  Жена пострада тежко при военно обучение край Ямбол Жена пострада тежко при военно обучение край Ямбол  Цеца Величкович Цеца Величкович и синът й са инфектирани с COVID-19  Статуи на прицел: До какво ще докара събарянето им Статуи на прицел: До какво ще докара събарянето им  „ Тренд “: За 23% от българите коронавирусът не съществува „ Тренд “: За 23% от българите коронавирусът не съществува  Убит преподавател в Словакия, учителка и деца са ранени Убит преподавател в Словакия, учителка и деца са ранени  Проф. Тодор Кантарджиев Кантарджиев за ковид-19: Да чакаме топлото време и слънцето  Европейска комисия се готви за взрив на ковид, желае да резервира ваксини Европейска комисия се готви за взрив на ковид, желае да резервира ваксини  Борисов приказва с Вестегер за напредъка към еврозоната Борисов приказва с Вестегер за напредъка към еврозоната  Организация на обединените нации и Европейски Съюз обезпокоени от войната на Съединени американски щати с Международния углавен съд Организация на обединените нации и Европейски Съюз обезпокоени от войната на Съединени американски щати с Международния углавен съд

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР