България 9-метрова вълна изхвърли двама български моряци зад борда Инцидентът

...
България 9-метрова вълна изхвърли двама български моряци зад борда Инцидентът
Коментари Харесай

9-метрова вълна изхвърли двама български моряци зад борда

България 9-метрова вълна изхвърли двама български моряци зад борда Инцидентът е станал в Норвежко море 2 януари 2020, 21:30  9-метрова вълна изхвърли двама български моряци зад борда Източник: Thinkstock/Getty images
вама моряци - български жители, плавали на товарния транспортен съд "Стара планина ", са паднали зад борда, в Норвежко море. Посолството ни в Осло е известено през днешния ден от Министерството на външните работи на Кралство Норвегия за случая, оповестиха от Дирекция "Пресцентър " на Министерството на външните работи.

На борда на товарния транспортен съд "Стара планина " се намират 19 души - 18 български жители и един жител на Украйна. Корабът е на 400 км югозападно от град Будьо. Сигналът към норвежките управляващи е подаден от капитана на "Стара планина ", с който спасителите са в непрекъсната връзка.

От БМФ оповестиха за NOVA, че случаят е станал при извънредно тежки метеорологични условия - вятър над 20 метра в секунда и бурно море. Близките на моряците са известени за случая. Тази заран висока 9 метра вълна е помела двамата моряци зад борда.

В ранния следобяд е почнала спасително-издирвателна интервенция с два хеликоптера. Спасителната интервенция е затруднена заради неприятното време - мощен вятър и високи, 8-метрови талази. В случай че вятърът утихне, Съвместният избавителен координационен център (ССКЦ), който дава отговор за региона на Северна Норвегия и управлява избавителната интервенция, е подготвен да включи в нея и аероплан със специфичен радар.

Посланикът ни в Осло Вера Шатилова е в контакт с локалните управляващи, в това число със ССКЦ, и оказва нужното подпомагане по случая.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР