България 593 загинали по пътищата на България за 2018, основната

...
България 593 загинали по пътищата на България за 2018, основната
Коментари Харесай

593 загинали по пътищата на България за 2018, основната причина е високата скорост

България 593 починали по пътищата на България за 2018, главната причина е високата скорост 93% от пътните катастрофи с жертви са поради човешки неточности, а превишаването на разрешената скорост е най-разпространеното рисково деяние измежду българските водачи  Венелина Стоянова 29 юни 2019, 12:55  593 починали по пътищата на България за 2018, главната причина е високата скорост Източник: БГНЕС
о данни на Министерство на вътрешните работи за предходната година 96% от пътните катастрофи у нас са станали поради нарушавания на водачите. Малък е процентът на злополуките, станали поради пътните условия.

593-ма са починали по пътищата на България, което е неприятна статистика, сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова на интернационалната конференция "Ефективни модели и принадлежности за повишение на сигурността на транспортната система ".

Тя цитира и данни от годишния показател за безвредно шофиране за 2018 година, съгласно които

93% от пътните катастрофи с жертви са поради човешки неточности,

а превишаването на разрешената скорост е най-разпространеното рисково деяние измежду българските водачи. За да се усъвършенства сигурността на пътя, е належащо да се обърне съществено внимание както на пътната инфраструктура, по този начин и на държанието на самите водачи на коли, означи районният министър.

Продължава построяването на магистралната мрежа и на високоскоростните пътища, като се работи по автомагистралите - "Хемус ", "Струма ", "Европа ", по скоростния път Видин - Ботевград и се извършват 119 километра стратегически пътни планове, осведоми министър Аврамова.

Тя сподели, че се рехабилитират и съществени пътни участници, общо със средства от Оперативна програма "Региони в напредък " от държавния бюджет и от стратегиите за териториално съдействие се рехабилитират 824 километра републикански пътища за над 500 милиона лв..

Агенцията "Пътна инфраструктура " ревизира положението на всички защитни мрежи на автомагистралите, на мантинелите и на маркировката по пътищата. За възстановяване на сигурността по републиканските пътища се ремонтират ограничаващи системи за 18 милиона лв., като с приоритет са секторите от автомагистралите. Полага се и пътна маркировка за над 5 милиона лв. - предпочитано по автомагистралите и по първокласните пътища, осведоми районният министър.

Тя заяви, че специалистите на АПИ дружно с Министерство на вътрешните работи са създали проучване на секторите с централизация на пътни катастрофи. Предвижда се по републиканските пътища да бъдат построени интелигентни транспортни системи за ръководство на трафика, които ще дават информация в действително време за пътната конюнктура на пътуващите.

Създава се и Националният координационен център за безвредно придвижване по пътищата, като част от ограниченията на държавното управление за ограничение на транспортния травматизъм, сподели министър Аврамова. Тя добави, че Центърът ще обезпечава оперативна съгласуваност, взаимоотношение сред държавните структури при използване на ограниченията за предварителна защита, при усложнени пътни и метеорологични условия и ще работи непрестанно.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Венелина Стоянова Източник: пътища
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР