България 36-та вечер протести - нова блокада в София, блокада

...
България 36-та вечер протести - нова блокада в София, блокада
Коментари Харесай

36-та вечер протести - нова блокада в София, блокада имаше и в Русе

България 36-та вечер митинги - нова обсада в София, обсада имаше и в Русе В София: Малко след 21 часа довечера протестиращите блокираха и кръстовището при Румънското посолство 13 август 2020, 18:19  Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за изнудване и закани
Стоян Мавродиев ще съди Димитър Ламбовски за изнудване и закани
 Част от третата линия на метрото започва до края на август
Част от третата линия на метрото започва до края на август
 Отмениха санкцията на притежателя на горялото хранилище на
Отмениха санкцията на притежателя на горялото хранилище на " Струма "
 Министерство на вътрешните работи: Най-трудното сега е да угодим на всички
Министерство на вътрешните работи: Най-трудното сега е да угодим на всички
 Лъчезар Борисов: Осигуряваме оборотни средства за дребни предприятия
Лъчезар Борисов: Осигуряваме оборотни средства за дребни предприятия
 Ники Михайлов с разтърсващи думи след гибелта на дядо си
Ники Михайлов с разтърсващи думи след гибелта на дядо си
 Забраниха джиповете на Рилските езера, коне ще носят материали в планината
Забраниха джиповете на Рилските езера, коне ще носят материали в планината
 Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град
Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град

ротестиращите се събират за 36-и път довечера на нормалното място - в триъгълника на властта, а трите кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората и на Ларгото, остават блокирани.

Палаткови лагери има на пл. "Независимост', "Орлов мост ", както и на СУ.

Малко след 21 часа довечера, след обичайното шествие от "триъгълника на властта " до "Орлов мост ", протестиращите блокираха и кръстовището при Румънското посолство. По думите им блокадата там ще остане за 24 часа, показва NOVA.

Протестиращи издигнаха шатри на кръстовището. Недоволните са сложили и дървени палета и автомобилни гуми на пътното платно. Чуват се викания, освирквания, тромби и тъпани. Движението в региона е блокирано.

Остава затворено и кръстовището на улиците "Черковна " и "Гео Милев " с бул. "Ситняково ". Спряно е придвижването на градския превоз в региона, показва Българска телеграфна агенция.

Преди това на неподготвено парламентарно съвещание на площад "Независимост " протестиращите "гласуваха " избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов "заради корупция, обир, непросветеност и безочливост, които унизиха народа на България и сринаха интернационалния й престиж ", написа Българска телеграфна агенция.

"По решение на суверена господин Борисов към този момент не е министър-председател на България ", разгласи от естрада при фонтана пред президентството Арман Бабикян, един от уредниците на митинга. Той изясни, че след проваленото изключително съвещание на Народното събрание през днешния ден, е време за същинско такова.

"Заседанието " на площада стартира с българския химн. Протестиращите желаеха чуване на премиера, а по-късно "гласуваха " съмнение към кабинета. След това с крясъци "Оставка " недоволните потеглиха на шествие към Орлов мост.

Най-коментираната тематика измежду протестиращите довечера бе неналичието на кворум в Народното събрание и проваленото изключително съвещание. Според присъстващите това е доказателство за боязън измежду ръководещите, показва БНР.

Исканията на протестиращите са непроменени - оставките на държавното управление и на основния прокурор.

Освен тях, недоволстващите желаят отдалечено и машинно гласоподаване, както привикване на Велико национално заседание за промени в Конституцията.

Извънредното съвещание се провали, митинг пред Народното събрание

Някои протестиращи споделят, че този парламент към този момент е привършен, съгласно други съществена виновност за проваленото пленарно съвещание носят депутатите от ГЕРБ.

"Проваленото съвещание на Народното събрание е следващият нерешителен ход от страна на ГЕРБ и ръководещите. Освен боязън, нищо друго не се чете в него ", разяснява една от протестиращите, представена от NOVA.

"Как да се събере кворум, като Бойко Борисов не желае да дава оставка, а в това време го е боязън да се яви пред народните представители, които ще му зададат доста неуместни въпроси ", разяснява различен от стачкуващите.

По-рано през днешния ден протестиращи в Русе блокираха придвижването към Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост ".

Недоволните от ръководството блокираха за по няколко минути придвижването на кръговото кръстовище в региона на Граничния пункт "Дунав мост ".

Накрая на протестното шествие на "Дунав мост " свириха гайдари. Акцията минава без произшествия, показва Българска национална телевизия.

По-рано автошествие потегли от центъра на града и стигна до кръстовището пред граничния пункт. Там стартира и създаване на палатков лагер. На място има полицейски екипи, осведоми NOVA. Малко след 20 часа блокадата беше вдигната.



Стотици пловдивчани се събраха на пл. "Съединение ", с цел да изискат за следващ път оставката на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Те се събираха повече от час пред паметника на Съединението.

От спонтанната естрада се изрекоха няколко души, измежду които Асен Костов, един от уредниците на митинга.

"Искаме незабавно оставка на цялото държавно управление, назначение на служебно държавно управление и нови избори ". Той разясни, че оставката на няколко министри не удовлетворява протестиращите и съобщи, че всеки четвъртък ще се събират на площад Съединение.

"Няма да се изморим, всеки четвъртък ще бъдем тук, с цел да отстояваме устоите на демокрацията и да демонстрираме на цяла България, че имаме будно гражданско общество ", сподели Костов

Друг протестиращ сподели, че е тук, с цел да изиска оставка на Борисов и на основният прокурор и разясни, че в случай че имахме обикновено работещ основен прокурор Борисов нямаше да съществува нито като министър председател, нито като обществена персона.

С крясъци "Оставка! " протестиращите потеглиха в шествие по основната пешеходна улица на Пловдив, като първо се отбиха пред постройката на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, с цел да изискат оставката на вътрешният министър, който съгласно тях е предопределение на Движение за права и свободи. Начело с голям трикольор и мощни крясъци "Оставка " протестиращите огласиха централната част на града, минаха през площад "Стефан Стамболов " и продължиха по затворения бул. "Цар Борис III Обединител ", а преминавайки през тунела, пяха химна на България.

Заради проведеното протестно шествие придвижването по шест съществени пловдивски булеварда краткотрайно бе спряно краткотрайно, а маршрутите на 19 градски рейса - изменени.

Протестът в Стара Загора стартира с създаване на каменна камара на входа на Областната администрация. След това протестиращите се насочиха на шествие, като бяха краткотрайно блокирани основни кръстовища в централната част.

"Виждаме, че демокрацията от ден на ден се нарушава в нашата страна ", разяснява един от протестиращите.

"Нашите ръководещи споделиха, че в случай че Народното събрание спре да работи, страната ще се счупи. Днес Народното събрание спря да работи и не виждаме страната да се е счупила ", сподели различен от недоволстващите.

В Бургас протестното шествие мина довечера по ул. "Богороди ". Недоволните написаха с тебешири "Оставка " и "Мутри вън " пред постройката на Общината и пред Казиното. Много хора, седнали в заведенията по ул. "Богориди ", ги приветстваха.

В центъра на Сливен довечера още веднъж имаше митинг с искане за оставка на премиера Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Протестното шествие от към 15 души обичайно изрази несъгласието си с политиката на държавното управление и задкулисието, скандирайки "Оставка " и "Мафия " пред локалните партийни офиси на ГЕРБ и съдружните им сътрудници и Движение за права и свободи.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: митинг.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
56 коментара Водещи  36-та вечер митинги - нова обсада в София, обсада имаше и в Русе 36-та вечер митинги - нова обсада в София, обсада имаше и в Русе  Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи  Нов пожар в Хасковско Нов пожар в Хасковско  Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град  1 Вижте какъв брой стигнаха заплатите у нас в рецесията  1 Евтините застраховки крият опасности  1 Констатираха голям брой нарушавания на обекти по Черноморието --> Пaрите ни  Вижте какъв брой стигнаха заплатите у нас в рецесията Вижте какъв брой стигнаха заплатите у нас в рецесията  Евтините застраховки крият опасности Евтините застраховки крият опасности  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  <br> Извънредното съвещание се провали, митинг пред Народно събрание <br>
Извънредното съвещание се провали, митинг пред Народно събрание
 <br> Множество нарушавания в парк " />
Множество нарушавания в парк "Росенец ", "Буджака " и други обекти на морето
 Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град Български копачи на биткойни откраднаха ток за цялостен град  Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи Гърция пред втора вълна от ковид, заразяват се най-вече младежи Виц на деня На изявление за работа ме питат: - Важна ли ви е заплатата? - Ми не,... международният мир ми е преди всичко. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  Бенямин Нетаняху Исторически мирна договорка сред Израел и ОАЕ Израел и Обединените арабски емирства се договориха през днешния ден за цялостна нормализация на връзките  Европейска комисия контракти oще до 400 милиона дози ваксина против COVID-19 Европейска комисия контракти oще до 400 милиона дози ваксина против COVID-19 Предвижда се комисията да свика социална поръчка за доставка от октомври на спомагателни количества  Влак блъсна кола на прелез край Гривица, две дами пострадаха Влак блъсна кола на прелез край Гривица, две дами пострадаха Инцидентът е станал на прелез със светлинна и звукова сигнализация  COVID-19: Тенденцията на всички места е тревожна COVID-19: Тенденцията на всички места е тревожна Германски туристи все по-често се завръщат от отпуска, инфектирани с ковид. Включително и от България. Как е по света  Сърбия задържа посланика на Азербайджан Сърбия задържа посланика на Азербайджан Елдар Хасанов е арестуван за заграбване на огромна сума пари и разхищаване на бюджетни средства  Въоръжен грабеж в ресторант в прохода Петрохан Въоръжен грабеж в ресторант в прохода Петрохан Двама въоръжени и маскирани мъже нахлули и заплашили присъстващите хора  " Истории за знамение " в " Темата на NOVA " Неразказвани истории за чудесата на Богородица в България – тази неделя след централната емисия вести на NOVA  " Газпром " съгласувал вероятно овакантяване на " Овергаз " На 12 август бордът на шефовете на " Газпром " съгласува отчуждаване в интерес на " Овергаз "  Акция: Откриха и унищожиха над звук и половина канабис Акция: Откриха и унищожиха над звук и половина канабис Зелената маса канабис е отглеждана в планината Огражден и в подножието на Беласица  <p>Жабите също имат хареми</p> Жабите също имат хареми Този метод на възпроизводство е най-разпространеният в животинския свят  Италианец отнесе санкция поради шумния му петел Италианец отнесе санкция поради шумния му петел Той ще би трябвало да заплати 166 евро, защото съседите му се оплакали  Кешеру пребори COVID-19 Кешеру пребори COVID-19 Румънският нападател даде поредно два отрицателни PCR теста  Мъж блъсна стара жена на пешеходна пътека и се укри Мъж блъсна стара жена на пешеходна пътека и се укри По-късно дамата е умряла в болничното заведение  Танева: България има три доста значими триумфа Танева: България има три доста значими успеха

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР