България 0 : 0 Северна Ирландия 2′ Минутите преди началото

...
България 0 : 0 Северна Ирландия 2′ Минутите преди началото
Коментари Харесай

България - Северна Ирландия 0:0, греда за лъвовете


България

0: 0

Северна Ирландия
 2′
Минутите преди началото на дуела нямаше по какъв начин да бъдат по-мотивиращи за момчетата на Илиан Илиев. Домакините се бяха постарали оптимално за настроението на всички по трибуните, а трио " Сопрано " изпя онлайн химните на двата национални тима. Естествено, " Мила, родино " донесе и сълзи в очите на част от нашите футболисти, което беше задоволително явен знак, какъв брой важен за тях е конфликтът със северноирландците.
1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
 Снимка 681734
Източник:
Състав 1 Димитър Митов 1 Бейли Пийкок-Фарък 16. Виктор Попов 22. Киарон Браун 5. Алекс Петков 17. Пади МакНеър 3. Живко Атанасов 4. Даниел Балард 13. Фабиан Нюрнбергер 5. Трей Хюм 8. Радослав Кирилов 19. Шей Чарлс 7. Георги Костадинов 6. Джордж Савил 4. Илия Груев 3. Джамал Люис 11. Кирил Десподов – капитан 14. Исаак Прайс 9. Александър Колев 10. Дион Чарлс 17. Мартин Минчев 2. Конър Брадли Треньор Илиан Илиев Майкъл О'Нийл Резерви 21. Светослав Вуцов 12. Люк Саутууд 23. Иван Дюлгеров 23. Джош Кларк 2. Ертан Томбак 7. Рос МаКаузланд 6. Валентин Антов 8. Калъм Маршал 10. Георги Минчев 9. Шейн Лавъри 12. Иван Минчев 11. Пол Смит 14. Георги Русев 13. Кори Еванс 15. Симеон Петров 15. Брад Лайънс 18. Васил Панайотов 16. Алистър МакКан 19. Ахмед Ахмедов 18. Еоин Тоал 20. Здравко Димитров 20. Итън Гълбрайт 22. Станислав Иванов 21. Джош МакГенис
Националният тим на България приема Северна Ирландия във втория си мач от Група 3 на Лига " C " на новия сезон в шампионата Лига на нациите. Двубоят е от 19:00 часа на стадион " Христо Ботев " в Пловдив. 

В четвъртък националите сътвориха доста положения за гол, само че по този начин и не съумяха да осъществят във вратата на Беларус (0:0) в първия си мач. Селекцията на Илиан Илиев може доста да съжалява, че не съумя да си тръгне с три точки и да започва с триумф. Северна Ирландия пък взе ранен задатък от два гола против Люксембург и съумя да го опази до последния съдийски сигнал.

България е без загуба под управлението на Илиан Илиев. Тимът ни върви във възходяща линия след идването на новия селекционер. Наставникът на Черно море одобри този ангажимент в тежък за България миг, когато резултатите на представителния отбор бяха разочароващи. Под негово управление България записа една победа и шест равенства, като националите останаха непобедени против мощни противници като Унгария, Сърбия, Румъния и Словения.

Всичко това дава вяра на почитателите, че този път България има действителни шансове да завоюва групата си в Лига на нациите и да се изкачи в по-горна лига на шампионата. Според някои футболни прогнози, " лъвовете " са измежду любимците за първото място в тази група, която не наподобява чак толкоз невъзможна за продобиване.

Балансът ни против островитяните е позитивен, като наклонността се резервира и през този век. Побеждавали сме ги в 5 случая, последният от които през 2021-а година под управлението на Ясен Петров - 2:1 в международни квалификации. Единствените провали от Северна Ирландия са от края на 70-те години в европейски квалификации с по 0:2.

Родните национали ще се радват и на сериозна поддръжка, защото ще играят пред съвсем цялостни трибуни в търсене на първата си победа. До момента са продадени над 9000 билета за дуела, като се чака в деня на мача още последователи да се снабдят с входни талони и най-малко 12 000 да поддържат състава воден от Илиан Илиев. На мача през днешния ден ще участват и към 1000 почитатели на гостите.

" По-различен жанр има отборът на Северна Ирландия. Имахме време да срещнем футболистите. Този лагер е по-къс и възобновяване е единствено два дни. Направиха добър мач против Люксембург и победиха. Натрупаха самочувствие. След като не победихме, настроението не е от най-хубавите... Евентуална победа ще ни изкачи преди всичко. Няма да е елементарно, съперникът играе пряк футбол. От доста време нямахме аудитория, която да ни поддържа. Виждаме, че има интерес от хората ", съобщи Илиев на конференцията си в събота.

Националният селекционер със сигурност ще направи най-малко една смяна в състава и тя ще бъде насилствена поради аления картон на Филип Кръстев. На негово място от първата минута ще стартира опитният Георги Костадинов. 33-годишният полузащитник отпадна от сметките на Илиев за мача с Беларус поради стомашен вирус, само че към този момент е изцяло възобновен и подготвен за борба. Със сигурност под рамката още веднъж ще застане Димитър Митов. Четворката в защита пък няма да бъде пипана, само че в предни позиции се чака да има разбърквания и няма да е изненада, в случай че Георги Русев откри място измежду титулярите в неделя вечер.
 Селекционерът на Северна Ирландия: Ще бъде тежък мач, Илиан Илиев възроди България
Селекционерът на Северна Ирландия: Ще бъде тежък мач, Илиан Илиев възроди България

Ето какво още сподели треньорът на островната държава
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР