България 0 : 0 Норвегия 50′ Първа смяна и в

...
България 0 : 0 Норвегия 50′ Първа смяна и в
Коментари Харесай

България - Норвегия 0:0, тежки мигове за лъвовете


България

0: 0

Норвегия
 50′
Първа промяна и в националния ни отбор. Радослав Василев заменя Мартин Райнов и заема позицията на централен нападател.

 Снимка 377329
Източник:

49′
Положението не се промени доста и след паузата, когато Йохансен затрудни Пламен Илиев след непосредствено осъществяване на фаул. Вратарят на Астра беше на точната позиция мазета в безвредна за нашия отбор зона.
48′
Жълт картон за Мартин Райнов.
47′
На полувремето в игра за Норвегия се появи Сьорлод , който размени Бьорн Йонсен на върха на офанзивата.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!

 Снимка 377331
Източник:

45+1′
ПОЧИВКА!
45′
Жълт картон за Хенриксен , който фаулира нашия капитан Ивелин Попов.
44′
ЙОНСЕН!! Норвегия можеше да нанесе своя удар малко преди паузата. Хората на Ларс Лагербак проведоха бърза контра през центъра, която изведе Бьорн Йонсен на стрелкова позиция. Изстрелът му по земя бе париран с класа от подсигурилия своя ъгъл Пламен Илиев.
38′
КЪСМЕТ! Съдбата бе на наша страна и в 38-ата минута, когато нова офанзива на противника неизвестно по какъв начин не порази вратата ни. Страхил Попов не се показа на висота, допускайки пробив през зоната си и подаване към непокрития на далечната греда Йохансен. Норвежкият капитан обаче направи по-трудното и от няколко метра насочи топката във външната част на мрежата.
36′
ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ГЛАВНИЯ СЪДИЯ!! Реферът от Полша си навлече гнева на българските футболисти, които в 36-ата минута желаеха от Даниел Стефански да покаже пряк червен картон на Бьорн Йонсен , който удари без топка Иван Бандаловски. Брожението на звездите ни обаче бе потушено единствено с публично предизвестие към норвежкия таран.
33′
Кирил Десподов даде лек подтик на нашата офанзива в 33-ата минута, когато негови финтове повалиха на земята Омар Елаабделауи. Последва и негово центриране, който за жал не можа да бъде отиграно с глава от Георги Костадинов.

 Снимка 377330
Източник:

25′
" Трикольорите " мъчно доближават до половината на противника, като с изключение на поради неверните си пасове, проблемите им са свързани и с физическата мощност на норвежците.

 Снимка 377329
Източник:

19′
ЙОХАНСЕН!! Българската врата бе застрашена още един път в 19-ата минута, когато неприятно изчистване на Райнов " заложи " топката на Йохансен, стрелял мощно отвън наказателното поле. За благополучие на всички обаче, коженото кълбо мина покрай дясната странична греда.

 Снимка 377325
Източник:

16′
Първи жълт картон в мача. Получава го Ивелин Попов , който задържа непозволено Еляоунуси.
14′
Отговорът на българските футболисти бе възложен посредством нападателните дейности на нашия капитан Ивелин Попов, който в 14-ата минута по този начин притисна стража Ярестин, че насмалко можеше да накаже неговото закъснение с гол.
10′
Трудно продължи да бъде и при идващите няколко офанзиви на скандинавците. Активен по фланга беше Джошуа Кинг, само че центриранията му въпреки всичко биваха отразявани от добре подредената ни защита.
5′
КАКВО СПАСЯВАНЕ НА ПЛАМЕН ИЛИЕВ! България като че ли не бе готова за нападателната норвежка игра и " лъвовете " бяха на крачка от това да се окажат догонващи в резултата след единствено 5 минути на националния стадион. Отбраната ни позволи Биргер Мелинг да центрира от крилото, като топката попадна за непокрития Бьорн Йонсен. Бившият нападател на Литекс насочи изстрел, само че бе отхвърлен от съвършения Пламен Илиев, който самоуверено се хвърли в неговите крайници и по този начин избави българската мрежа.

 Снимка 377326
Източник:

2′
ПРОБЛЕМИ ЗА ХУБАЧЕВ! Неприятности сполетяха държавния ни отбор още преди първия съдийски сигнал на мача. Един от главните футболисти в схемата на Петър Хубчев - Симеон Славчев получи травма на загрявката и безусловно в последните минути преди началото на конфликта, той трябваше наложително да бъде сменен от капитана на Берое - Мартин Райнов .
1′
" Трикольорите " към този момент са на националния стадион " Васил Левски ".


1′
Ето по какъв начин наподобява съблекалнята на нашите футболисти. Мястото, където ще получат последните си директиви от Петър Хубчев.


1′
 Снимка 377317
Източник:

1′
ПЪРВИ СЪДИЙСКИ СИГНАЛ!
Състав 23. Пламен Илиев 1 Руне Ярестин 2. Страхил Попов 2. Биргер Мелинг 4. Божидар Чорбаджийски 3. Кристофер Айер 5. Николай Бодруров 6. Хавард Нордвейт 20. Мартин Райнов 7. Джошуа Кинг 7. Георги Костадинов 8 Стефан Йохансен - капитан 10. Ивелин Попов - капитан 11 Мохамед Еляоунуси 11. Иван Бандаловски 14. Омар Елабелауи 12. Божидар Краев 15. Сандер Берге 18. Галин Иванов 19. Маркус Хенриксен 19. Кирил Десподов 21. Бьорн Йонсен Треньор Петър Хубчев Ларс Лагербак Резерви 1 Мартин Луков 12. Орян Ниланд 13. Благой Макенджиев 22. Стен Грютебуст 3. Александър Цветков 4. Торе Регунуисен 17. Иван Горанов 5. Сигурд Рьостед 21. Ангел Лясков 16.Йонас Свенсон 8. Тодор Неделев 17. Мартин Линес 14. Кристиян Малинов 13. ФредрикМидстьо 6. Симеон Славчев 18. Оле Селанес 22. Борислав Цонев 20. Мартин Йодегаард 9. Радослав Василев 23. Ивер Фосум 16. Светослав Ковачев 9. Александер Сьорлод 10. Тарик Еляоунуси
След огромната наслада, която ни донесоха против Словения, момчетата от българския народен тим по футбол се изправят пред второто си тестване в Лига на нациите. Селекцията на Петър Хубчев се изправя против коравите скандинавци от Норвегия, като борбата е за едноличното първо място в Лига " С ", група 3.

Нашият отбор показва съществено надграждане под управлението на Петър Хубчев, като довечера се чака да бъде направена още една значима крачка към реанимирането на държавния отбор в сърцата на родния футболен ентусиаст.

 Няколко лъча вяра за
Няколко лъча вяра за " Хубчева България ", Норвегия не може да ни спре

Промените в тима са явни и най-вече позитивни

Специалистът към този момент изрично съобщи, че никой в състава ни не се опасява от норвежците. Проблем за България обаче ще бъде отсъствието на един от най-постоянните ни футболисти - Васил Божиков. Капитанът на Слован (Братислава) е с травма, като на негово място ще би трябвало да се появи състезател с надалеч по-малък опит с националната фланелка.

В останалите зони пък има по няколко несменяеми титуляри, от които значително зависи и цялостното показване на " трикольорите ". На вратата доста ще се разчита на Пламен Илиев, в средата на тандема Гошо Костадинов - Симо Славчев, а в офанзива на демонстриралата доста положителни игри офанзивна тройка - Ивелин Попов, Кирил Десподов и Божидар Краев. Тодор Неделев е сменен от крилото на Славия - Галин Иванов.

 Георги Костадинов: Трябва да превъзмогнем себе си против Норвегия
Георги Костадинов: Трябва да превъзмогнем себе си против Норвегия

" Характерът ще бъде основен "

Добър вид за битката със снажните норвежки бранители пък би било включването на Радослав Василев от Черно море.

Скандинавският отбор несъмнено е неуместен противник за нашите " лъвове ". Джошуа Кинг и компания ни победиха на два пъти в квалификациите за Евро 2016. А в случай че се върнем и още по-назад във времето, Норвегия ни победи с 2:1 в контрола през към този момент далечната 2001 година. Нещото обаче, което свързва и двете народи, че не са взели участие на огромен футболен конгрес от цели 14 години.

 Иван Бандаловски: Дано задържим непрекъснато равнище с положителни резултати
Иван Бандаловски: Дано задържим непрекъснато равнище с положителни резултати

" Не би трябвало да се заблуждаваме, тъй като не сме създали каквото и да било "

Наставникът на Норвегия Ларс Лагербак загатна, че ще направи няколко промени спрямо отбора, победил Кипър. Халфът на Генк Сандер Берге се е оплакал от лека контузия и заради тази причина като титуляр вместо него ще стартира Оле Салнес от Сент Етиен. Сред единадесетте ще бъде и Стефан Йохансен.

Вниманието ви би трябвало да подчертаваме към офанзивата на Норвегия, където се подвизава едно доста познато име за българския футбол. Става въпрос за Бьорн Маарс Йонсен, който у нас игра за Литекс, а по-късно избяга от ЦСКА. Кариерата на тарана обаче се развива повече от сполучливо, като след интервали в Хартс и АДО Ден Хааг,вече бележи постоянно за един от обичайните холандски отбори АЗ (Алкмаар).

Опасности може да чакаме и от двамата братя Еляоунуси. На разположение на Ларс Лагербак е и считаният за огромен гений, на международния футбол въобще, Мартин Йодегаард.

 Петър Хубчев: Не се опасяваме от Норвегия
Петър Хубчев: Не се опасяваме от Норвегия

" Искам на следващия ден вечер да видя себераздаването от Словения "

Главен арбитър на срещата е Даниел Стефански от Полша, с помощници Марчин Бонйек и Давид Игор Голиш. Допълнителни помощник съдии са Бартож Франковски и Згбиниев Добринин.

 Трябва още храброст след летящия старт
Трябва още храброст след летящия старт

Само с хитреене надали ще можем да се промъкнем от тази група
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР