Българите Янаки Милев и Пьотр Нестеров загубиха финала на двойки

...
Българите Янаки Милев и Пьотр Нестеров загубиха финала на двойки
Коментари Харесай

Милев и Нестеров загубиха финала на двойки в Созопол

Българите Янаки Милев и Пьотр Нестеров изгубиха финала на двойки на шампионата по тенис на твърда настилка в Созопол с награден фонд от 15 000 $.

В разногласието за купата младите български гении отстъпиха с 3:6, 5:7 на поляците Макс Касниковски и Олаф Печковски след час и 19 минути игра.

Милев и Нестеров, които през предходната седмица доближиха до втория кръг на шампионата от сериите АТП 250 в София, изиграха целия първи сет от позицията на догонващи в резултата, откакто бяха пробити още във втория гейм и се оказаха с закъснение от 0:3 в самото начало.

Ситуацията на корта се промени в интерес на българската двойка във втория сет, в който Милев и Нестеров поведоха с 4:2 гейма. Те обаче позволиха връщане на пробива още в идващия гейм. Последната опция за представителите на домакините да пратят мача в дълъг тайбрек, когато при резултат 5:4 в тяхна изгода те водеха с 30-0 на сервис на противника, само че Касниковски и Печковски завоюваха 12 от идващите 16 разигравания, което им обезпечи и спечелването на мача, а с това и купата.

Във финала при женските двойки купата завоюваха поставените под номер 1 в схемата Ирина Хромачова (Русия) и Елена Малигина (Естония), които надвиха със 7:6(3), 6:2 над Илона Гиороайе (Румъния) и Ребека Щолмар (Унгария).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР