Българите Яна Божилова и Калоян Георгиев не успяха да се

...
Българите Яна Божилова и Калоян Георгиев не успяха да се
Коментари Харесай

Руският дует поведе след краткия танц при танцовите двойки

Българите Яна Божилова и Калоян Георгиев не съумяха да се класират за волната стратегия при танцовите двойки на международното юношеско състезание по фигурно пързаляне, което стартира през днешния ден в " Арена Армеец " в София. Божилова и Георгиев заеха 25-о място в късия танц от общо 28 двойки, а единствено първите 20 не престават във волната стратегия.

Българският дует, който се приготвя в Италия, получи за своето осъществяване оценка от 38.81 точки (20.61 точки за механически детайли, 20.61 точки за комппоненти на програмата и 1.0 наказателна точка), което е най-хубавото им персонално достижение за сезона в къс танц. Българите имаха късмет да се класират за финалната волна стратегия, само че рухване на Калоян Георгиев понижи оценката им. За Божилова и Георгиев това е трето присъединяване на международно състезание, а в досегашните си две участия имат две 31-и места.

Краткият танц завоюваха първенците от финала на Гран При за юноши Анастасия Скопцова и Кирил Алешин (Русия) с 66.44 точки, които бяха едвам пети на шампионата на планетата през 2017 година. Втори са канадците Марджори Ладжои и Закари Лага с 62.39 точки, а трети - Арина Ушакова и Максим Некрасов (Русия) с 61.29 точки. В топ 6 са още София Шевченко/Игор Еременко (Русия) с 60.95 точки, Карълайн Грийн и Гордън Грийн (САЩ) с 60.86 точки и бронзовите медалисти от международното състезание през 2017 година Кристина Карейра и Антъни Пономаренко (САЩ) с 60.85 точки.

По-късно тази към този момент е късата стратегия при спортните двойки, където няма българско присъединяване. Утре от 11.15 часа стартира късата стратегия при юношите, където ще взе участие Александър Златков. За него това ще бъде дебют на международно състезание. Любопитен факт е, че 21-годишният играч по танци на лед от Германия Валентин Вундерлих е най-възрастният играч на международното състезание в София (роден е на 2 август 1996 г.) Участничката при девойките Кло Инг от Сингапур е най-голяма измежду девойките - на 19 години (родена е на 12 септември 1998 г.) 13-годишната Александра Трусова от Русия е най-младият участник в надпреварата (родена е на 23 юни 2004 г.).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР