Българите виждат сериозна вина в институциите за водната криза и

...
Българите виждат сериозна вина в институциите за водната криза и
Коментари Харесай

„Галъп интернешънъл”: Хората и институциите са виновни за водната криза

Българите виждат сериозна виновност в институциите за водната рецесия и по тази причина обществото възприема настояването за избор на съмнение по тематиките като водоснабдяване, качество на въздуха и така нататък като заслужено. Изводите са от януарското проучване на „ Галъп интернешънъл “ * .

Най-общо предпочитание за промяна на държавното управление доминира, въпреки и не с доста, само че когато стане дума по-конкретно за предварителни избори, надвива неохотата.
Решение за водната рецесия Перник: Вода от София – от бент. „ Белмекен “ Очаква се връзката да бъде построена до 45 дни, откакто СОС позволи да се изполва водопреносната мрежа на столицата
Категорично, хората и институциите, а не климатът и природата, са отговорни за спешната обстановка в Перник, съгласно българите.
12% считат, че водната рецесия е следствие от промени в природата и климата69% обаче се дефинират по-близо до разновидността, че водната рецесия е следствие от активността на хората и институциите15% избират опцията „ Не съм задоволително осведомен с този въпрос “4% се затрудняват да отговорят
Между електоратите на другите партии съвсем няма разлика в отговорите. Само при последователите на ръководещите са малко по-високи дяловете на отговори от вида „ природата е отговорна “.
Българска социалистическа партия внесе вота на съмнение към кабинета " Борисов " 3 78 депутати от левицата са се подписали под претекстовете
При тази обстановка 47% намират настояването на избор на съмнение по такива тематики за заслужено, а 27% са на противоположното мнение. Останалите се затрудняват да отговорят. Единствените, които внезапно контрастират на общия декор, са последователите на ръководещите партии.
41% желаят оставка и промяна на държавното управление, а 34% - не35% желаят предварителни парламентарни избори, само че 40% не желаят
Желанието за смяна господства, само че когато става дума съответно за нови парламентарни избори, няма отчетливо болшинство. Инстинкт против властта се усеща, само че вероятността за предварителни избори очевидно отблъсква, показват от „ Галъп интернешанъл “. Според тях все още на проучване (9 - 17 януари) рецесията още е в развиване.
Две трети по-скоро избират, по принцип, сдруженията за така наречен комунални услуги да са държавни, 14% считат, че е по-добре да са частниПри електората на десните партии доминират тези, които избират обществена благосъстоятелност
Данните са още едно доказателство за бавния ход на приучване с пазарните действителности у нас. Същият въпрос беше заложен и през март 2018 година към сагата с ЧЕЗ. Данните бяха съвсем идентични, напомнят от „ Галъп интернешанъл “.

* 835 души са интервюирани „ лице в лице “, с двустепенна, гнездова извадка, на инцидентен принцип. Максималната позволена статистическа неточност: ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР